Šie acto panaudojimo būdai pakeis jūsų gyvenimą

Actas yra nepamainoma priemonė kiekvienoje virtuvėje. Tačiau būtent obuolių sidro actas gali būti naudojamas ne tik maisto gaminimui, bet ir sveikatos stiprinimui. Jo sudėtyje esantis kalis, magnis, probiotikai ir enzimai yra itin naudingi žmogaus organizmui, rašė draxe.com.

 Obuolių sidro actas tampa vis populiaresnis. Jį galima panaudoti tiek grožiui palaikyti, tiek sveikatai stiprinti.<br> 123rf.com
 Obuolių sidro actas tampa vis populiaresnis. Jį galima panaudoti tiek grožiui palaikyti, tiek sveikatai stiprinti.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2017, 8:58 AM

Moksliškai įrodyta, jog obuolių sidro actas padeda kovoti su refliuksu, žemu kraujospūdžiu, diabetu bei yra puiki širdies ir kraujagyslių ligų prevencinė priemonė.

Šio tipo actas teigiamai veikia ne tik vidų, bet ir išorę. Jis taip pat tinka kasdieniam namų valymui. 

Štai keli būdai kaip tinkamai ir įdomiai panaudoti obuolių sidro actą:

1. Natūralus kondicionierius plaukams

Sename šampūno buteliuke sumaišykite 1 šaukštą obuolių sidro acto ir puodelį vandens. Triskart per savaitę skalaukite plaukus šiuo mišiniu ir jūsų plaukai įgaus natūralų blizgesį.

2. Natūralus dantų baliklis

Pirštu maždaug 1 minutę trinkite obuolių sidro actu dantis, po to burną išskalaukite vandeniu. Rūgštinis šio acto pH padės nuvalyti tabako, kavos, vyno, bei kitokio pobūdžio dėmes nuo dantų, todėl jie atrodys baltesni.

3. Priemonė nuo refliukso bei rėmens

Pagrindiniai rūgštinio refliukso ir rėmens sukėlėjai yra išsibalansavęs skrandžio pH bei enzimų ir probiotikų stygius. Vertėtų prieš kiekvieną valgį išgerti 1 šaukštą obuolių sidro acto sumaišyto su puodeliu vandens. Šis mišinys padės subalansuoti skrandžio rūgštingumą bei papildys organizmą trūkstamais mikroelementais. 

4. Priemonė lieknėjimui ir medžiagų apykaitos spartinimui

Tyrimas, publikuotas žunale Journal of Diabetes Care, atskleidė, jog obuolių sidro acto vartojimas padeda sulieknėti. Jis sumažina norą valgyti saldumynus bei skatina organizmo detoksifikaciją.

Tai patvirtina ir rezultatai iš kito Amerikos mokslininkų tyrimo. Jo dalyviai vartojo šio tipo actą kartu su itin kaloringais patiekalais. Rezultatai parodė, jog po to dalyviai visos dienos metu suvartojo 200-275 kalorijomis mažiau nei įprastai.

5. Pagalbininkas nudegus saulėje

Įpilkite puodelį obuolių sidro acto į šiltą vonią, pridėkite šiek tiek kokosų aliejaus ir levandų esencijos. Tai bus puiki priemonė sumažinti skausmą ir nepatogumus, kurie kyla nudegus saulėje. Oda bus pamaitinta ir dezinfekuota.

6. Priemonė subalansuoti cukraus kiekį kraujyje

Moksliniai tyrimai rodo, jog rūgštis, esanti būtent šio tipo acte padeda subalansuoti cukraus kiekį kraujyje bei palaikyti normalų insulino išsiskyrimo procesą. Vertėtų obuolių sidro actą gerti kartu su vandeniu, tačiau galima jį pilti ir į salotas ar kitą šviežią maistą.

7. Natūralus  valiklis

Šio acto antibakterinės savybės bei subalansuotas pH paverčia jį puikiu įvairios paskirties valikliu. Vienoda koncentracija sumaišykite obuolių sidro actą su vandeniu ir papurkškite ant nešvarios vietos. Šis valiklis ypač tiks langų bei kitų skaidrių paviršių priežiūrai.

Tai tik keli paprasti būdai panaudoti obuolių sidro actą. Šis produktas taps puikiu pagalbininku buityje, padės sustiprinti sveikatą bei išlaikyti išorinį grožį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.