Atskleidė būdą, kaip apsisaugoti nuo peršalimo ir nekvepėti česnaku

Burokėliai ir česnakai – didžiulis natūralus sveikatos šaltinis. Bet ar žinojote, kad norint džiaugtis jų privalumais, nebūtina kasdien pjaustytis salotų ir kramtyti česnako skilčių?

 N.Daniulaitienė daigus vadina gyvuoju papildu.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 N.Daniulaitienė daigus vadina gyvuoju papildu.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2019, 10:02 AM

Pasirodo, burokėlių daigų poveikis yra toks pats kaip ir pačios daržovės. Daigų per dieną pakanka vos žiupsnelio, o savijauta – tarsi vartodami geležies papildus. Įvairių daigų galima rasti šiomis dienomis vykstančioje parodoje „Sveikatos dienos 2019“.

Pasak daigus auginančios įmonės „Žali žali“ projektų vadovės Neringos Daniulaitienės, daigai vadinami gyvuoju papildu.

„Kai žmogui trūksta geležies, rekomenduojame jam burokėlių daigus. Jie ypač tinka veganams bei žaliavalgiams, kurių mitybą reikia papildyti įvairiomis su mėsa negaunamomis medžiagomis. Daigai – kaip gyvas papildas, o ne piliulė“, – sakė ji.

Stende – per 12 skirtingų rūšių daigų ir visi jie turi savo paskirtį. Pavyzdžiui, spindulinės pupuolės labiausiai mėgstamos vaikų – jų skonis lyg saldaus, vos iš ankšties išimto žirniuko. O daigintus lęšius ir avinžirnius itin pamėgę vegetarai.

Pasirodo, netgi nuo peršalimo galime apsisaugoti paprasčiausiai žinodami, kuo pagardinti salotas. Česnakas – nuo seno žinoma apsauga. Be to, profilaktiškai naudojami česnakų daigai gali ne tik sumažinti virusų tikimybę, bet ir padėti širdžiai bei kraujagyslėms.

„Geriausia, kad daigai neskleidžia tokio kvapo. Kai suvalgome skiltelę česnako, burnoje jo skonį jaučiame visą likusią dieną. O suvalgius daigų tą akimirką aštrumą jausime, bet netrukus skonis tiesiog užsimirš“, – šypsojosi daigų pardavėja.

Daigai tinkami gardinti salotoms ir kitiems patiekalams. Nedidelė daigų dėžutė tekainuoja 1,5 euro, bet jos užtekti turėtų ilgam. Moteris teigė, kad jos šeimai vienos dėžutės pakanka penkioms dienoms.

„Juk nevalgai jų saujomis, daigų daug neprivalgysi. Pakanka žiūpsnelio į salotas ar kitur“, – patarė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.