Su šia intymia problema daugelis susiduria žiemą: paaiškino, kodėl taip yra

Tai reiškinys, kuris vienų nenustebins, o kitus priblokš. Ar kada nors pastebėjote, kad jums reikia daugiau šlapintis, kai lauke šalta? Pasirodo, tai būdinga ne tik jums.

Svarbiausia, norint atsisveikinti su šalčio diureze, reikėtų apsirengti šiltai, stengtis ilgai nestovėti lauke ir vartoti daug skysčių.<br> 123rf nuotr.
Svarbiausia, norint atsisveikinti su šalčio diureze, reikėtų apsirengti šiltai, stengtis ilgai nestovėti lauke ir vartoti daug skysčių.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2020, 9:54 PM

Ši būklė vadinama šalčio diureze. Tai procesas, kurio metu kūnas bando prisitaikyti prie nukritusios temperatūros. Taigi, tai vyksta dėl rimtos priežasties. 

„Šalčio diurezė gali pasireikšti, kai kūno temperatūra žemėja. Organizme vyksta procesai, kuriais organizmas sušildomas, o inkstai skysčio išskiria papildomai, kad stabilizuotų slėgį.

Būtent šis procesas skatina šlapimo susidarymą ir sukelia jums norą daugiau šlapintis šaltais žiemos mėnesiais“, – sakė Diana Gall, internetinės paslaugos „Doctor 4 U“ teikėja. 

Mūsų kūnai gali veikti nepaprastai keistai. Nebuvo atlikta daug tyrimų, siekiant išsiaiškinti, kokia tiksliai temperatūra reikalinga šalčio diurezei. 

„Mes žinome, kad jūs greičiausiai pajusite padarinius, jei šią žiemą stovėsite lauke – tai reiškia, kad jums vertėtų žinoti, kur yra tualetai, jei žiemą lankotės turguje. Tai nėra pavojinga daugeliu atvejų, tačiau ji gali paveikti mūsų kūną ir sukelti nerimą. 

Šalčio diurezė gali sukelti hiponatremiją, kai organizme nepakanka natrio; hiperkalemiją, kai per daug kalio; hipokalemiją, kai nepakanka kalio. Visos trys būklės ekstremaliomis aplinkybėmis gali būti mirtinos“, – sakė D.Gall.

Įmonėms, kuriose dirba daug darbuotojų, žiemos mėnesiais gali tekti mokėti daugiau už vandenį dėl šalčio diurezės poveikio.

„Jei esate žmogus, kenčiantis nuo šalčio diurezės, vargu ar pastebėsite didesnę sąskaitą už vandenį vien todėl, kad dažniau nuleidžiate tualete vandenį. Bet jei jūs įdarbinate šimtą žmonių, tai gali būti priežastis, dėl kurios sąskaitos už vandenį padidės“, – tvirtino Philas Fosteris, „Love Energy Savings“ svetainės darbuotojas.

Svarbiausia, norint atsisveikinti su šalčio diureze, reikėtų apsirengti šiltai, stengtis ilgai nestovėti lauke ir vartoti daug skysčių.

Parengta pagal metro.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.