Atsakė, kodėl žmogus tampa priklausomas nuo alkoholio, ir kaip sau padėti

Jei diena, kuomet niekas nedžiugina, nuotaika niūri, nieko nesinori, kankina troškulys, atrodo sunkiai pakeliama, panašiai taip kasdien jaučiasi nuo alkoholio priklausomas žmogus, kuris jo nevartojo. Ir čia nekalbama vien tik apie abstinenciją arba pagirių sindromą.

Jei diena, kuomet niekas nedžiugina, nuotaika niūri, nieko nesinori, kankina troškulys, atrodo sunkiai pakeliama, panašiai taip kasdien jaučiasi nuo alkoholio priklausomas žmogus, kuris jo nevartojo.<br>V.Balkūno nuotr.
Jei diena, kuomet niekas nedžiugina, nuotaika niūri, nieko nesinori, kankina troškulys, atrodo sunkiai pakeliama, panašiai taip kasdien jaučiasi nuo alkoholio priklausomas žmogus, kuris jo nevartojo.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2023, 8:00 AM

Alkoholikas net ir po kelių savaičių ar mėnesių be alkoholio nesijaus gerai. Kodėl taip nutinka, kodėl žmonės, net ir po ilgesnio laiko grįžta prie alkoholio, nors iš šalies aplinkiniams atrodo, kad viskas yra gerai, žmogus jaučiasi gerai, eina į darbą ir t. t.

Kodėl vartojame alkoholį?

Pirmiausia labai svarbu suvokti, kokia buvo pagrindinė alkoholio vartojimo priežastis. Tai gali būti psichologinė, socialinės ar kitokia konkrečiam žmogui žinoma priežastis. Šis suvokimas, kodėl, nepaprastai svarbus ateityje kovojant su nepriklausomybe.

Ar žinai, koks yra nepriklausomybės mechanizmas? Kas iš tikrųjų sukelia šį nepakeliamą troškimą alkoholį vartoti tomis akimirkomis, kai gyvenime, regis, viskas klostosi gerai? Kodėl taip lauki vakaro, kuomet galėsi atsidaryti alaus ar vyno butelį arba susimaišyti kokteilį?

Didžiulį norą vartoti alkoholį sukelia psichologinė priklausomybė.

Bet kuriam žmogui reikia teigiamų jausmų, tokių kaip laimė, džiaugsmas, pasitenkinimas, malonumas. Be jų neįmanoma gyventi. Už šiuos pozityvius jausmus atsako laimės hormonai – serotoninai, dopaminai, endorfinai ir kt.

Laimės hormonai atsakingi už tai, kad žmogus jaustųsi džiaugsmingas, laimingas, ar, priešingai, apimtas nevilties ir nelaimingas. Tai reiškia, kad jausmus ir emocijas kontroliuoja būtent šie laimės hormonai.

Mokantis, dirbant ar darant tai, kas patinka, šie hormonai gaminasi natūraliai. Žmogaus smegenys ir nervų sistema už kiekvieną pasiekimą „apdovanojama“, ir jis jaučiasi nuostabiai! Tai labai subtilus mechanizmas, medicinoje žinomas kaip „katecholaminų atlygio sistema“.

Ši sistema yra atsakinga už žmogaus laimės pojūtį. Žmogaus emocijų ir jausmų spektras vaizdžiai galėtų būti apibūdintas kaip skirtingų laimės hormonų ir cheminių elementų kombinacija bei įvairios jų variacijos.

Kas nutinka, jei alkoholio vartojama nereguliariai?

Alkoholizmas sumenkina tikrąją žmogaus emocinių apdovanojimų sistemą. Vietoje jos dirbtinai sukuriamas alkoholio stimuliuojamas pojūtis.

Taigi, natūrali laimės hormonų apykaita transformuojama remiantis tikrais gyvenimo įvykiais. Alkoholis dirbtinai sukelia džiaugsmą, laimę ir kitus pojūčius, kuriems palaikyti reikia reguliarių, vis naujų, alkoholio dozių. Tai yra tikroji priklausomybės nuo alkoholio priežastis. Norint įveikti šią ligą, ją būtina suvokti ir turėti žinių, kas tai yra.

Tai reiškia, kad vartojantys alkoholį sužlugdo šį subtilų, natūralų mechanizmą ir pakeičia jį dirbtine, alkoholio stimuliuojama sistema, kuriai reikia vis daugiau kasdienių alkoholio dozių.

Kaip elgtis susidūrus su priklausomybe?

Ilgai ir dažnai vartodamas alkoholį žmogus praranda valią. Iškyla sunkumų ieškant prarastos motyvacijos. Apima baimės, netikrumo jausmas, ar dar galės jaustis laimingas ir linksmintis be alkoholio.

Tai yra tinkamas laikas rasti tikrąjį atramos tašką, siekiant neįklimpti į dar gilesnę priklausomybę. Žmogaus organizmas turi savybę atsinaujinti, tačiau tai vyksta individualiai – priklausomai nuo to, kiek alkoholizmas jau paveikė fizinę ir psichinę žmogaus sveikatą.

Norint sėkmingai kovoti su alkoholizmu, būtina suprasti šios ligos veikimo mechanizmus.Alkoholio atsisakymas reikalauja stiprios motyvacijos ir darbo su savimi. Pirmas ir svarbiausias žingsnis pradedant šią kelionę yra problemos pripažinimas ir saviugda domintis savo nepriklausomybe.

Jei pavyks atsidurti alkoholį vartojančių žmonių kompanijoje, pastebėk, kaip alkoholis juos keičia. Pamatyk, kad nutinka, kai „butelio“ broliai ar sesės apsvaigta. Pabandyk įsivaizduoti, kokie procesai veikia, ir priimk tai kaip papildomą informaciją apie neigiamą alkoholio įtaką. Šie pastebėjimai ir vidinės išvados leis sėkmingai kovoti su priklausomybe.

Apie maisto papildą

Norėdami išspręsti šią bėdą, daugelis žmonių ieško įvairių būdų, kaip paremti sveikstančius nuo alkoholizmo. Vienas iš naujausių ir efektyviausių sprendimų šioje srityje yra „Faccex“ – maisto papildas, skirtas žmonėms, siekiantiems įveikti priklausomybę nuo alkoholio.

„Faccex“ sudedamosios dalys ir jų poveikis: „Faccex“ yra unikalus produktas – tai parama alkoholizmu sergantiems žmonėms, norintiems atsikratyti priklausomybės nuo alkoholio.

Šis natūralių ingredientų derinys sulaukė mokslininkų palaikymo ir teigiamų vartotojų atsiliepimų, todėl tai yra idealus pasirinkimas žmonėms, kovojantiems su priklausomybe nuo alkoholio.

„Faccex“ gausu ekdisteronų, flavonoidų, eterinių aliejų, polisacharidų ir natūralių augalinės kilmės komponentų, kurie, kartu sudėjus, daro gerą įtaką alkoholizmu sergančių žmonių organizmui bei prisideda prie bendros jų sveikatos būklės gerinimo.

Pagrindinės „Faccex“ sudedamosios dalys yra natūralūs vaistiniai augalai ir augalų ekstraktai, kurie palaiko organizmo regeneracines funkcijas, imuninę sistemą ir gerina nuotaiką. „Faccex“ yra efektyviausias aukščiausios kokybės tokio tipo produktas.

Preparatą gamina ir platina Latvijos įmonė, kuri specializuojasi priklausomybių prevencijų srityje, o „Faccex“ formulės išradėjas – Latvijos organinės sintezės instituto mokslininkas, profesorius Ivaras Kalvinis.

„Faccex“ rinkoje žinomas jau 8 metus, jo anonimiškai galima įsigyti tiek internetu www.faccex.com, tiek Latvijos vaistinėse, o jo populiarumas dėl teigiamų rezultatų išaugo eksponentiškai.

Laikui bėgant „Faccex“ tapo plačiai žinoma ir patikima priemone, kuri palaiko organizmą, nutraukiant alkoholio vartojimą. „Faccex“ yra registruotas Lietuvos valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje Nr. MP1097/22.

Vartojančiųjų „Faccex“ istorijos liudija, kad šis maisto papildas yra ne tik Nr. 1 Baltijos šalyse, bet ir saugi bei patikima priemonė alkoholizmu sergantiems žmonėms palaikyti, skatinanti atsisakyti alkoholio.

„Faccex“ populiarumas ir ilgalaikis vartotojų pasitikėjimas patvirtina aukštą jo kokybę, taip pat jo gebėjimą alkoholizmu sergantiems žmonėms susigrąžinti savo gyvenimo kontrolę ir taip išsivaduoti nuo priklausomybės.

Kaip įsigyti „Faccex“

Norėdami įsigyti „Faccex“ apsilankykite gamintojo interneto svetainėje www.faccex.com.

Patarimai, kaip vartoti „Faccex“

Norint pasiekti geriausių rezultatų, „Faccex“ reikia vartoti taip, kaip nurodyta: du kartus per parą, ryte ir vakare po valgio, tačiau individuali dozė gali skirtis priklausomai nuo jūsų sveikatos ir poreikių.

Sumažinęs ar nutraukęs alkoholio vartojimą žmogus jaučiasi daug geriau nei vartodamas alkoholį. Padidėja jo darbingumas, sumažėja antsvoris, gyvenimas tampa įdomesnis, pagerėja miegas, mąstymas ir koncentracija, sustiprėja imunitetas, centrinė nervų sistema, lytinio gyvenimo kokybė.

Svarbiausia – natūrali katecholaminų atlygio sistemos, arba „laimės hormonų“ pusiausvyra, kuri padės sumažinti alkoholio potraukį.

www.faccex.com – anonimiškumas garantuotas!

Dėl „Faccex“ teirautis telefonu +371 20151747

Maisto papildas. Maisto papildas nepakeičia visavertės ir subalansuotos mitybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.