Valgė, ką norėjo, bet numetė 22 kg ir svoris negrįžo – padėjo 3 taisyklės

Prieš septynerius metus Gen Cohen nusprendė didesnį dėmesį skirti savo sveikatai. Iki tol jauna moteris išbandė daugybę dietų, bet kilogramai dingdavo ir vėl grįždavo su kaupu. Išvada akivaizdi – reikėjo ieškoti tvaresnių lieknėjimo būdų.

Moteris<br>123rf nuotr.
Moteris<br>123rf nuotr.
Žuvis, baltymų šaltinis<br>Pexels nuotr.
Žuvis, baltymų šaltinis<br>Pexels nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 25, 2023, 7:09 AM

G.Cohen pasirinko nedidelio kalorijų deficito mitybą, valgė daug baltymų ir laikėsi 80/20 principo (80 proc. maistingų produktų, o likę 20 proc. – mėgstami skanėstai)

Tokiu būdu moteris per metus numetė apie 22 kg. Ji išlaikė sumažėjusį kūno svorį iki pat šiol – septynerius metus.

Dabar G.Cohen yra 29-eri metai, ji yra sertifikuota mitybos trenerė, gyvenanti San Diege (JAV). Asmeniniu pavyzdžiu kitiems tapusi moteris pasidalijo trimis esminėmis pamokomis, kurių išmokė jos patirtis.

Jos požiūris atitinka daugelio sveikatos ekspertų patarimus apie tvarų lieknėjimą.

1. Svarbiausia pakeisti mąstyseną

G.Cohen teigė, kad pagrindinė priežastis, dėl kurios jai pavyko sėkmingai numesti svorio ir jį išlaikyti, buvo ta, kad keitė savo mąstymą.

Pasak moters, tai padėjo išlikti nuosekliai ir laikytis sveikos gyvensenos principų. G.Cohen turėjo patikėti savimi, kad gali pasikeisti. Tai padėjo nepasiduoti sunkiausiu metu, nes per pirmus tris mėnesius jai nepavyko numesti svorio.

G.Cohen lankė terapiją, kuri padėjo jai įveikti vaikystės traumą, ugdyti meilę sau ir išvengti „emocinio valgymo“.

2. Rinkitės pokyčius, kurių galėsite laikytis ilgą laiką

Ankstesni G.Cohen bandymai numesti svorio dažnai buvo trumpalaikiai, pavyzdžiui, su tikslu gerai atrodyti per konkretų renginį.

Tačiau šį kartą ji nusprendė keisti savo gyvenimą ir ėmėsi tik tokių pokyčių, kurie galėtų „prilipti“ visam laikui.

Pavyzdžiui, ji neatsisakė mėgstamo maisto, o pagrindinė jos fizinio aktyvumo forma buvo vaikščiojimas.

„Jei patys netikite, kad laikysitės įpročių, kurių ėmėtės norėdami numesti svorio, neverta manyti, kad rezultatai bus ilgalaikiai“, – sakė G.Cohen.

3. Pirmenybė baltymams ir kalorijų deficitui

Norint numesti svorio, svarbiausia yra kalorijų deficitas t.y. iš maisto gauti mažiau energijos nei jos sudeginama. Bet mitybos trenerė pabrėžė, kaip svarbu valgyti pakankamai baltymų.

G.Cohen siekė kasdien suvalgyti ne mažiau kaip 100 gramų baltymų, sakė ji. Individualūs poreikiai skiriasi, tačiau tyrimai rodo, kad aktyviems žmonėms gali pakakti 0,7 g baltymų vienam kūno svorio kilogramui.

Baltymai yra sotūs, todėl padeda išlaikyti sotumo jausmą, be to, jie padeda išlaikyti raumenų tonusą ir kartu mažinti riebalų kiekį.

G.Cohen taip pat siekė išgerti beveik 3 litrus vandens ir kasdien bent 20 minučių pasivaikščioti.

„Jei šiuos tris dalykus suderinsite su kalorijų deficitu, numesite svorio, sumažinsite riebalų ir išvengsite perdegimo, kurį sukelia varginančios treniruotės sporto salėje. Valgysite viską, ko tik geidžiate, iki 1200 kalorijų ir itin griežtų apribojimų“, – sakė G.Cohen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.