Išbandykite: 4 pratimai, kurie veiksmingai tirpdo pilvo riebalus

Metų pradžia – laikas, kai daugybė žmonių ima aktyviau sportuoti. Vieni sako, kad nori gyventi sveikiau, o kiti trokšta padailinti kūno linijas. Tiesa, specialistai sako, kad nusikratyti pilvo riebalų yra naudinga sveikatai.

Mankšta namie<br>123rf nuotr.
Mankšta namie<br>123rf nuotr.
Pilvo riebalai<br>123rf nuotr.
Pilvo riebalai<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 4, 2024, 6:35 AM, atnaujinta Jan 4, 2024, 6:36 AM

„Pilvo riebalų perteklius gali būti ne tik nemalonus akiai, bet ir kenksmingas mūsų sveikatai“, – sako sporto treneris Leonas Bolmeeris

Pasak jo, nebūtina pirkti sporto klubo abonimento, nes džiugių rezultatų galima pasiekti ir mankštinantis namie.

„Subalansuota mityba ir tikslingas fizinis krūvis yra būtini norint efektyviai sumažinti pilvo riebalų kiekį“, – sakė L.Bolmeeris ir išskyrė 4 pratimus, kurie veiksmingai padeda deginti pilvo riebalus.

1. „Lentos“ pratimas (angl. plank)

Šis pratimas skirtas stiprinti juosmens raumenis. Kūno užimama padėtis panaši į pradinę atsispaudimo pozicija: išsitiesiama visu ūgiu, dilbiai remiasi į žemę, alkūnės išlieka vienoje linijoje su pečiais, o keliai neliečia grindų.

Pasistenkite tokioje padėtyje išbūti, kiek įmanoma ilgiau. Galite pradėti nuo 30 sekundžių ir pratimo atlikimo trukmę palaipsniui ilginti iki 1 minutės.

Be to, 2023 m. vasarą paskelbtas tyrimas, kuriamepratimai-ypac-efektyviai-mazina-kraujospudi-27824565"="">pratimai-ypac-efektyviai-mazina-kraujospudi-27824565"" target="_blank"> teigiama, kad „lentos“ pratimas ypač efektyviai padeda mažinti kraujospūdį.

2. Rusiški suktukai (angl. russian twists)

Šiam pratimui atlikti reikės atsisėsti ant jogos kilimėlio ir sulenkti kelius taip, kad kulnai neliestų grindų. Rankas laikykite ištiestas priešais save ir sukabinkite jas pirštais. Pilvo raumenimis sukitės į dešinę, paskui atgal į pradinę padėtį. Atlikite tą patį veiksmą, tik šįkart – kairėn.

3. Kopimo į kalną žingsneliai (angl. mountain climber)

Pradėkite nuo „lentos“ pratimo pozicijos, pilnai ištieskite rankas, į žemę remdamiesi delnais. Pratimo esmė – kelius pakaitomis priartinti prie krūtinės.

„Turite greitai kaitalioti kojas, tarsi bėgtumėte horizontaliai“, – paaiškino L.Bolmeeris.

4. Dviračio minimas gulint (angl. bicycle crunches)

Šiam pratimui atsigulkite ant nugaros, rankas laikykite už galvos, taip lyg ruoštumėtes daryti atsilenkimus. Pradinėje padėtyje kojos sulenktos per kelius, kulnai liečia grindis.

Prie krūtinės artinkite kairįjį kelį ir tuo pačiu metu atkelkite dešinę alkūnę – tikslas, kad jie susiliestų. Grįžkite į pradinę padėtį ir kairę alkūnę artinkite prie dešinio kelio. Argi neprimena važiavimo dviračiu?

Tai – fiziškai sudėtingesnis pratimas. Stenkitės jį atlikti taisyklingai. Jei pastebite, kad raumenys pavargo ir nepavyksta jo atlikti teisingai, pailsėkite.

Pagal www.express.co.uk inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.