Klausk Rūtos: ar sergančius vėžiu erzina aplinkinių dėmesys?

Žurnalistė Rūta Janutienė paaiškino, kaip vėžiu sergantis žmogus jaučiasi, kai aplinkiniai jam rodo pernelyg daug dėmesio.

Rūta Janutienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rūta Janutienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2015, 9:51 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 4:30 AM

Žurnalistė Rūta Janutienė paaiškino, kaip vėžiu sergantis žmogus jaučiasi, kai aplinkiniai jam rodo pernelyg daug dėmesio.

„Erzina ne perdėtas dėmesys. Man nemalonus yra Lietuvoje (o gal ir ne tik joje) vyraujantis Vėlinių kultas. Atrodo, lyg žmonės kolekcionuotų įrodymus, kad mirtis yra ir kad ji neišvengiama. Ir jau visai iš proto varo, kai per šeimynines šventes prie stalo susėdę giminės aksakalai ima skaičiuoti, kas per nesimatymo laikotarpį susirgo kokia nors nepagydoma liga ar pasimirė. Tada kažkam ateina į galvą pavėluota mintis: „O gi štai gi, pakaruoklio namuose apie virvę... Ai kaip negerai...“. Stoja nejauki tyla ir tenka perimti iniciatyvą, grąžinti kalbą į gyvenimą: apie pomidorų derlių, kad grybų visai nėr, ir t.t.

Bendrai paėmus, ta krizė labai padėjo atsirinkti žmones, su kuriais norisi arba nesinori būti, dirbti, kurti. Kartais pagalvoju, kad Dievas arba angelas sargas mane padėjo kaip tik ten, kur esu. Ir ačiū jiems už tai!“ – dėstė Rūta.

***

Klausimus Rūtai ir POLA ekspertams galite užduoti portale lrytas.lt, įrašę juos į tam skirtą reklaminį skydelį – jį galite rasti ir po šiuo straipsniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.