Klausk Rūtos: ką daryti, kad auglys neatsinaujintų?

„Man operuotas galvūgalio auglys. Kaip išvengti antro auglio? Nebesioperuosiu niekada“, – parašė lrytas.lt skaitytoja Sofija. Atsakymą pateikė POLA onkopsichologė Rūta Gustainienė.

Jūsų klausimas atveria duris į egzistencinę dimensiją – tai yra, nežinomybės ir paslapties pasaulį.<br>123rf nuotr.
Jūsų klausimas atveria duris į egzistencinę dimensiją – tai yra, nežinomybės ir paslapties pasaulį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2015, 4:33 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 2:25 AM

„Jus gydantis gydytojas greičiausiai Jums suteikė informacijos apie tai, kokia yra auglio atsinaujinimo tikimybė Jūsų atveju . Deja, tai yra statistiniai duomenys, kurie nesuteikia garantijos. Greičiausiai Jums yra prieinama ir informacija apie tai, kaip išvengti ligos atsinaujinimo. Deja, tai turbūt irgi neatsako į Jūsų klausimą...

Jūsų klausimas atveria duris į egzistencinę dimensiją – tai yra, nežinomybės ir paslapties pasaulį. Išties, žmonijos žinios ir pasaulio suvokimas yra riboti. Mes negalime paaiškinti daugelio dalykų gyvenime, kad ir kaip norėtumėm tą padaryti. Taip yra todėl, kad mes žinome tiek, kiek mūsų patyrimas, analizė, tyrimai ir paaiškinimai mums gali leisti. Tai, kas mums lieka nepasiekiama ir nesuvokiama, yra ištisa begalybė, kurį žmonės vadina dvasiniu, arba transcendentiniu pasauliu.

Kalbėjimas apie dvasinius dalykus anaiptol nėra bereikšmis. Susigyvendami su paslaptingomis jėgomis, kurios kontroliuoja mūsų likimus, ir palikdami vietos abejonei, mes paliekam vietos kitiems dalykams, kurių dar nežinome. Į savo kasdieninį gyvenimą mes taip pat galime įsileisti dalykus, kurių negalime apčiuopti, nors ir jaučiame jų egzistavimą. Toks gebėjimas pajausti tai, kas nėra matoma, girdima, užuodžiama, paliečiama ir įvardijama yra intuicija, arba šeštasis pojūtis. Jis padeda įsiklausyti į signalus, kurių mes paprastai nesuprantame ir į kuriuos nekreipiame dėmesio. Dažnai mes negirdime ir tų signalų, kurių nenorime girdėti...“, – atsakė onkpsichologė.

***

Klausimus Rūtai ir POLA ekspertams galite užduoti portale lrytas.lt, įrašę juos į tam skirtą reklaminį skydelį – jį galite rasti ir po šiuo straipsniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.