Klausk Rūtos: kaip pagydyti siūlėsi Jėzaus vietininkas žemėje

Žurnalistė Rūta Janutienė taip pat susidūrė su įvairaus plauko šarlatanais. Štai Rūtos atsakymas.

Rūta Janutienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rūta Janutienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2015, 7:26 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 1:22 AM

Pasitikėjau tik medikais. Viską teko iškęsti vienai, ir manau, kad tai teisingiausia. Man 60 metų. Gydė mane Jungtinėje karalystėje, Belfasto onkologiniame centre. Buvo suteikta visa nemokama pagalba. Dabar remisija, atstatineja kraują, tikrina. Manau, pasisekė. Linkiu Jums sėkmės. Jei pats sau nepadėsi – niekas tau nepadės“, – parašė lrytas.lt skaitytoja Virginija.

Žurnalistė Rūta Janutienė taip pat susidūrė su įvairaus plauko šarlatanais. Štai Rūtos atsakymas.

„Sveika, „kolege“,

Galiu papildyti: mane pagydyti siūlėsi Jėzaus Kristaus vietininkas žemėje, kuris būtų panaikinęs „porčas“, kitas man siūlė čakrų drenažą ir sąmonės perprogramavimą, o kai ieškojau gydymo šalutinius poveikius atitinkančio sporto ir mėginau susirasti jogos trenerį, tai visi man sakė: „pradėsim nuo galvos“... Linksmi žmonės.

Kas dėl „atramos“ į kitus žmones, tai labiausiai padėjo mano artimiausiųjų – vyro ir vyresniosios dukros (mažoji į mamos bėdas neįtraukta) visiškai natūraliai reiškiamas požiūris, kad čia nieko tokio ir viskas bus gerai.

Tačiau nemanau, kad, kaip jūs rašot, „kęsti vienai yra teisingiausia“. Kęsti daug lengviau, kai yra kam išvirti sriubos arba atspėti, kad išgėrus kisieliaus mažiau pykins. Man labai padėjo tai, kad turiu tokią dukrą ir tokį vyrą, kurie nesureikšmino mano būklės, bet padėjo ištverti.

Tiesa, sunkiausias minutes ir man buvo „patogiau“ ištverti vienai pačiai, nes pamačius kito žmogaus akyse atsispindinčią savo baimę imi tą kitą guosti, o tam reikia jėgų, kurių tuo metu nėra.

Kaip tik tokią akimirką, kai po antros „raudonos“ chemoterapijos patekau į sterilią palatą su sepsio įtarimu, pairusiais nervais ir pradėjusiais kuokštais slinkti plaukais, pamėginau gauti profesionalios užuojautos. Man atsiuntė psichoterapeutę, kuri gana greitai paaiškino, kad man – „adaptacinės problemos“, o ji mano vietoje irgi verktų. Tada tuo pačiu laidotuvininko veidu išrašė vaistukų ir dingo. Vaistukų negėriau, mano stiprus organizmas atsistatė per parą, o profesionaliai guostis buvau atgrasyta visiems laikams.

Kokią čia banalybė tiktų pabaigai? Kas neužmuša – tas sustiprina?“

***

Klausimus Rūtai ir POLA ekspertams galite užduoti portale lrytas.lt, įrašę juos į tam skirtą reklaminį skydelį – jį galite rasti ir po šiuo straipsniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.