Klausk Rūtos: esu pasibaisėjusi medikų aplaidumu ir eilėmis

Jeigu jums kyla bent mažiausių abejonių dėl paskirto gydymo, – iškart prašykit siuntimo konsultacijai į Santariškes. Nestabdykite procesų Šiauliuose, bet lygiagrečiai stenkitės gauti daugiau nuomonių apie savo ligą.

Liongina pasipiktino dėl eilių gydymo įstaigose.<br>123rf nuotr.
Liongina pasipiktino dėl eilių gydymo įstaigose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 2:33 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 2:07 AM

Nedarė operacijos, nes tokia vieta. Paskyrė pas radiologą. Reikės švitintis 5 savaites. Bet kas svarbiausia – kokios eilės, reikia laukti 3 savaites. Tik 26 spalio pradės. Nėra slaugytojų, kas dirbtų, mažos algos, tai dvi į Norvegiją išvažiavo. Čia Šiauliuose atliks procedūras. Turiu 3 vaikus, bet vienam dar tik 13, gyvenu kaime toli nuo miesto. Vyras seniai miręs.

Kaip sakai, ar mano liga nepažengs toliau, nieko nedarant? Vedėjas sako, dirbtume ir trimis pamainomis, bet nėra kam. Ir tai po 77 švitina kasdien. Kur nuveda toks valdžios požiūris, kad geriau tankų prisipirkti, negu algas pakelti. Labai sunku buvo pradžioje susitaikyti su liga“, – skundėsi lrytas.lt skaitytoja Liongina.

Pateikiame žurnalistės Rūtos Janutienės atsakymą:

„Atsakyti į jūsų klausimą, ar liga neprogresuos, kol jūs lauksite eilėje, negaliu. Neturiu kompetencijos. Čia juk viskas priklauso nuo daugybės konkretybių, be kurių net ir gydytojas jums patarti bus bejėgis.

Jeigu jums kyla bent mažiausių abejonių dėl paskirto gydymo, – iškart prašykit siuntimo konsultacijai į Santariškes. Nestabdykite procesų Šiauliuose, bet lygiagrečiai stenkitės gauti daugiau nuomonių apie savo ligą.

Jau pasakojau ir nepatingėsiu pasikartoti, kad pati savo gydymo planą tikrinausi pas specialistą Vokietijoje, ir tai nekainavo jokių ypatingų pinigų. Jūs juk jau turite tyrimus. Belieka susirasti, pas ką jūs norite konsultuotis. Dažnas specialistas ten turi ir privačią praktiką, todėl per porą savaičių galima patekti beveik pas bet kurį.

Nujausdama, kad atsakysite, jog tokiems dalykams neturite nei lėšų, anei galimybių, atsakysiu: vėžys yra ta aplinkybė, kuri jums arba taps prioritetu ir postūmiu veikti, arba... Tik neplaukit pasroviui. Aktyvų žmogų daug sunkiau pastatyti į eilės galą.“

***

Klausimus Rūtai ir POLA ekspertams galite užduoti portale lrytas.lt, įrašę juos į tam skirtą reklaminį skydelį – jį galite rasti ir po šiuo straipsniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.