Klausk Rūtos: sūnui susirgus, nusigręžė visi draugai

Žurnalistės Rūtos Janutienės atsakymas Svetlanai:

Moteris bijo dėl vienintelio vaiko gyvybės.<br>123rf nuotr.
Moteris bijo dėl vienintelio vaiko gyvybės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2015, 12:30 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 6:00 AM

Grįžom namo, buvom tikri, dabar tai tikrai nugalėjom! Po 3 mėnesių – vėl recidyvas. 30 radipoterapijų galvai ir 36 stuburui. Šiuo metu namuose. Sveikatos, kaip pats Edgariukas (dabar jam 18-ka) sako – nulis. Valgyti negali, nuryti sunku, klausa sutrikusi, praktiškai negirdi nieko, ir daug įvairių sveikatos sutrikimų.

Laukiam šį mėnesį MRT. Tikrai tikiu, ir tikėsiu, kad mes vėžį nugalėsim! Tik kad sūnus nepasiduotų! Štai, kaip ši liga neklausia nei metų, nei statuso. Jis sportavo, buvo draugų gerbiamas, bet kai užklupo liga – neliko nei vieno draugo, NEI VIENO! Aš matau, kaip jis dėl to išgyvena. Bet Dievulis siuntė nuostabią mergaitę, kuri šalia jo, nuo pat ligos atsiradimo. Tikrai labai bijau, kad liga nugalės. Noriu, kad jis gyventų! Jis mano vienintelis vaikas! Be jo mano gyvenimas netektu prasmės! Atvirai – AŠ LABAI BIJAU!!!“ – parašė lrytas.lt skaitytoja Svetlana.

Žurnalistės Rūtos Janutienės atsakymas Svetlanai:

„Miela mama, labai jus užjaučiu, nes, mano galva, daug sunkiau išgyventi savo brangiausio žmogaus skausmą, nei sirgti pačiam. Oi kiek kartų dėkojau likimui, kad čia man teko visą tą ištverti, o ne dukroms ar vyrui. Tačiau nuo tokio gyvenimo posūkio nesame apdrausti nei vienas. Aš kabinuosi į sėkmės istorijas. Jūs darykite tą patį. Štai visai neseniai man parašė viena verslininkė, su kuria susipažinome prie braškių lysvės per vieną filmavimą. Tada ji man nepasakojo asmeninių dalykų, o štai visai neseniai ėmė ir parašė, kad jos sūnus (visai kaip jūsiškis) kadaise buvo susirgęs vėžiu, buvo sunkiai gydomas, pasveiko, atkrito, pasveiko, ir jau 15 metų (tfu-tfu- tfu) – laimingai gyvena. Bijoti – žmogiška, turėti vilties – juolab.

Pasikonsultuokite su reabilitologais, su gydytojais, kaip jūsų sūneliui palengvinti šalutinius gydymo poveikius. Man irgi po savaitės prasidės švitinimas, tai esu įspėta seselių prieš kiekvieną seansą nuryti šlakelį aliejaus, kad pasaugočiau balso stygas. Yra visokių būdų, kurie palengvina ligonio savijautą ir nekenkia gydymui, tik, keistas dalykas, anei chemoterapeutai, anei radiologai nejaučia reikalo apie tai pasakoti ligoniams.“

***

Klausimus Rūtai ir POLA ekspertams galite užduoti portale lrytas.lt, įrašę juos į tam skirtą reklaminį skydelį – jį galite rasti ir po šiuo straipsniu. Dėmesio: neklauskite medicininių dalykų, jūsų sveikatos būklę komentuoti ir patarti gali tik jus apžiūrėjęs gydytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.