Klausk Rūtos: 4 stadija, psichologinės pagalbos nesulaukiu

Jolitai atsako POLA valdybos narė, psichologė Laura Bratikaitė.

Toli gražu ne kiekvienam būna reikalingas psichologas, susidūrus su liga – kai kurių žmonių vidinė stiprybė gali nustebinti net ir visko mačiusį psichologą.<br>123rf nuotr.
Toli gražu ne kiekvienam būna reikalingas psichologas, susidūrus su liga – kai kurių žmonių vidinė stiprybė gali nustebinti net ir visko mačiusį psichologą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2015, 12:28 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 11:53 PM

Jolitai atsako POLA valdybos narė, psichologė Laura Bratikaitė.

„Miela Jolita,

Jūsų laiškas tiesiog spinduliuoja gerumu ir, kas daugelį gali nustebinti, ramybe. Toli gražu ne kiekvienam būna reikalingas psichologas, susidūrus su liga – kai kurių žmonių vidinė stiprybė gali nustebinti net ir visko mačiusį psichologą. Manau, kad Jūs esate būtent toks žmogus.

Kokios neišmatuojamos brandos reikia tam, kad priimti ligą ir gyventi „čia ir dabar“, išlaikant darną su savimi, kitais, gyvenimu, Aukščiausiąja tikrove. Džiaugiuosi, kad Jūs parašėte. Esu tikra, kad Jūsų laiškas taps įkvėpimu daugeliui jį skaitysiančių žmonių! Tad nenustokite dalintis savo mintimis – rašykite!

Net ir sergant gyvenimas besąlygiškai turi prasmę. Ir nei vienas iš mūsų nežinom, kiek laiko skirta būti šioje žemėje. Visi mes turim praeitį, kurios jau nebėra, norim tikėti, kad turim ateitį, kurios dar nėra, ir turim dabartį, kurią niekas kitas tik mes patys galim padaryti prasmingesnę, gražesnę ir vertingesnę.

Dėl psichologinės pagalbos labai rekomenduoju Jums kreiptis į organizacijas, vienijančias žmones, sergančius onkologinėmis ligomis – ten Jūs sulauksite palaikymo, supratimo ir padrąsinimo.

Čia galite rasti sąrašą veikiančių organizacijų: https://www.pola.lt/nariai/

Taip pat apsilankykite svetainėje, skirtoje visiems, kurie ieško informacijos apie vėžį ir domisi sveikatos stiprinimo klausimais: https://www.iveikliga.lt/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=28

Psichologinės pagalbos galite kreiptis į „Onkopsichologijos ir komunikacijos centrą“: https://www.kraujas.lt/onkopsichologijos-ir-komunikacijos-centras/psichologine-pagalba/

Apie psichologijos įtaką sveikatai esu ir pati rašiusi nemažai temų – turėdama noro paskaitykite: https://www.seimospsichologas.lt/lt/sergantiems-patarimu-aruodas

***

Klausimus Rūtai ir POLA ekspertams galite užduoti portale lrytas.lt, įrašę juos į tam skirtą reklaminį skydelį – jį galite rasti ir po šiuo straipsniu. Dėmesio: neklauskite medicininių dalykų, jūsų sveikatos būklę komentuoti ir patarti gali tik jus apžiūrėjęs gydytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.