Naktį subarusi knarkiantį vaikiną, mergina išvydo, kokia tragedija nutiko

[[ge:lrytas:lrytas:178148]]

Jauna mama Lisa Lee (25 m.) iš lovos savo garsiai knarkusį gyvenimo partnerį išstūmė neapsikentusi jo keliamo triukšmo. Tačiau paaiškėjo, kad jos bendraamžis vaikinas Lewis Little‘as jau buvo miręs, o garsą skleidė oras, paliekantis jo kūną.<br>123rf nuotr.
Jauna mama Lisa Lee (25 m.) iš lovos savo garsiai knarkusį gyvenimo partnerį išstūmė neapsikentusi jo keliamo triukšmo. Tačiau paaiškėjo, kad jos bendraamžis vaikinas Lewis Little‘as jau buvo miręs, o garsą skleidė oras, paliekantis jo kūną.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 2, 2017, 4:43 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:49 PM

„Jo veidas buvo purpurinis“, − sakė moteris, kuri išspyrė savo knarkiantį vaikiną iš lovos ir tik vėliau sužinojo, kad tai buvo ne knarkimas, o širdies smūgis, o jo skleidžiamas garsas buvo kūno mirties signalas.

Jauna mama Lisa Lee (25 m.) iš lovos savo garsiai knarkusį gyvenimo partnerį išstūmė neapsikentusi jo keliamo triukšmo. Tačiau paaiškėjo, kad jos bendraamžis vaikinas Lewis Little‘as jau buvo miręs, o garsą skleidė oras, paliekantis jo kūną.

Jaunas vyras kentėjo nuo retos širdies ligos, vadinamos Brugada sindromu, tačiau gydytojai manė, kad jam didelė rizika negresia, rašo „The Sun“.

Mirtis sukėlė knarkimo garsą

„Mums sakė, kad Lewiso gyvenimas bus laimingas, ilgas ir sveikas. Tačiau netekome jo praėjus vos metams po diagnozės. Mes miegojome, išgirdau jį knarkiantį. Išmečiau jį iš lovos ir liepiau užsičiaupti.

Tuomet pajutau, kad paklodė yra drėgna. Iškart supratau, kad kažkas ne taip. Uždegiau šviesą ir pamačiau, kad jo veidas purpurinis – jis nebekvėpavo. Iškviečiau greitąją medicinos pagalbą. Man atrodė, kad jie važiavo visą amžinybę.

Jie konstatavo Lewis mirtį ligoninėje. Vėliau sužinojau, kad knarkimo garsą sukėlė oras, išeinantis iš mano vaikino kūno“, − pasakojo sužlugdyta moteris, mirusio vaikino sūnaus Tylerio motina.

Jauna mama užregistravo peticiją, kad šį retą sindromą turintiems žmonėms būtų pritaikyti implantuojami širdies defibriliatoriai, kurie galėtų atstatyti širdies darbą.

Ji įsitikinusi, kad toks aparatas būtų išgelbėjęs jos mylimojo gyvybę. Mat šis sindromas, pasak jos, tylus žudikas, todėl moteris nori pakelti žmonių sąmoningumą šiuo klausimu ir pasiekti, kad kas nors būtų daroma.

Gydytojai pavojaus sveikatai neįžvelgė

Po to, kai sužinojo Lewiso diagnozę, Ašingtone (Anglija) gyvenusi pora nuolatiniams vaikino sveikatos tikrinimams lankėsi net dviejose ligoninėse. Tačiau abiejose medicinos įstaigose juos vis patikindavo, kad vaikino liga yra „mažos rizikos“.

Agentūros darbuotojas Lewisas gyveno visiškai normalų aktyvų gyvenimą, nevartojo jokių vaistų, todėl jo mirtis praėjusių metų rugpjūtį visiems buvo itin netikėta.

Moteris dabar išgyvena, kad jų dvejų metų sūnus Tyleris gali būti paveldėjęs savo tėvo ligą ir baiminasi, kad istorija nepasikartotų.

„Žinau, kad negaliu pakeisti to, kas nutiko mano šeimai. Bet aš noriu išgelbėti kitas šeimas, kad Brugada sindromas nebūtų jų nelaimės priežastis. Lewisas turėjo gauti galimybę nešioti širdies aparatą, tačiau jis nebuvo „aukštos rizikos“ grupėje. Tokie dalykai, mano nuomone, negali būti skirstomi į grupes ar kategorijas.

Jis buvo mano sielos draugas. Jis visada sakė man, kad pasipirš. Net buvo išrinkęs mūsų vestuvių dainą. Dabar suprantu, kad gyvenimas gali būti per trumpas, o aš buvau labai naivi manydama, kad nieko panašaus mums niekada nenutiks“, − kalbėjo Lisa.

Kas yra Brugada sindromas?

Brugada sindromas yra reta, bet rimta širdies būklė, kuri gali lemti neįprastai greitą širdies ritmą, gali sukelti alpimą ar greitą širdies plakimą.

Ši liga gali būti paveldima genetiškai, bet gali būti ir įgyta. Įmanoma, kad šia liga sergantys žmonės nejaučia visiškai jokių jos sindromų.

Tai dažna jaunų ir sveikų žmonių mirties priežastis, o liga gali būti nediagnozuota, nes žmogus nejaučia nieko nenormalaus.

Vienintelis įrodytas veiksmingas gydymas yra implantuotas širdies defibriliatorius, reguliuojantis širdies veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.