Dėl medikų biurokratizmo mažylis mirė ligoninėje baisiose kančiose

Jungtinę Karalystę sukrėtė beprasmė dvejų metų nesulaukusio berniuko mirtis, dėl kurios kaltas medikų abejingumas. Ligoninės medikai delsė atlikti mažyliui būtiną operaciją, kuri būtų padėjusi mirties išvengti.

Galiausiai Kaydenas buvo išvežtas į operacinę, tačiau dėl deguonies bado mažylio smegenys buvo stipriai pažeistos ir po dviejų dienų jis mirė.<br>„Facebook“ nuotr.
Galiausiai Kaydenas buvo išvežtas į operacinę, tačiau dėl deguonies bado mažylio smegenys buvo stipriai pažeistos ir po dviejų dienų jis mirė.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2017, 7:00 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 12:27 PM

Kaydenas Urmstonas-Bancroftas mirė pernai balandį Mančesterio karališkojoje vaikų ligoninėje praėjus savaitei po to, kai pargriuvo namuose ir susitrenkė burną buteliuku. Jo lūpos ėmė mėlti ir šeima jį nuvežė į vietos ligoninę.

Vietinės Stokporto ligoninės medikai, apžiūrėję 20 mėnesių vaiką, jo diafragmoje pastebėjo skylę, manoma, buvusią nuo gimimo. Pro ją žarnos ir skrandis nuo smūgio buvo patekę į krūtinę.

Kaydenas kitą dieną buvo pervežtas į Mančesterį skubiai operuoti išvaržos, tačiau, pasak šeimos, tris dienas ji buvo atidėliojama, nors vaikas kentė didžiulius skausmus.

Ligoninės vadovybei labiau rūpėjo ilgos laukiančiųjų eilės, ji teisinosi, kad nėra lovų ir kad pirmenybė teikiama automobilių avarijų aukoms. Vaikas, pasak šeimos, buvo tiesiog paliktas palatoje.

Kai konsultantas pasiūlė atšaukti planinę operaciją, kad būtų galima operuoti Kaydeną, vadovybė pasiūlymą vetavo.

Kitą naktį mažyliui sustojo širdis, bet skubios pagalbos linija neveikė, todėl užtruko 30 minučių, kol vaiką pradėta gaivinti.

Galiausiai Kaydenas buvo išvežtas į operacinę, tačiau dėl deguonies bado mažylio smegenys buvo stipriai pažeistos ir po dviejų dienų jis mirė.

Chirurgas Basemas Khalilas teisinosi, kad ligoninės vadovybė buvo davusi nurodymą pirmenybę teikti laukiančiųjų sąrašui, mat vaikų ligoninėje jis nepaprastai išsipūtė per pastaruosius keletą metų. „Turime šimtus vaikų, kurie laukia operacijos metus ar daugiau“, – sakė jis.

Kaydeno šeima šiuo metu padavusi ligoninę į teismą ir tikisi prisiteisti penkiaženklę pinigų sumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.