Nuovargis slepia daugiau, nei manėte: kai kurios ligos – mirtinos

Pervargę dažnai kaltiname užimtą gyvenimo būdą. Tačiau net jei ir pakeitus miegojimo įpročius, daugiau ilsintis bei valgant sveikiau būklė nesikeičia, tai gali reikšti, kad šis požymis įspėja apie sveikatos sutrikimą, rašė prevention.com.

 Nuovargis gali atsirasti ir dėl skydliaukės hormonų veiklos sutrikimo.<br> 123rf.com nuotr.
 Nuovargis gali atsirasti ir dėl skydliaukės hormonų veiklos sutrikimo.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2017, 11:22 AM, atnaujinta Dec 18, 2017, 12:30 PM

6 ligos, apie kurias byloja nuovargis

1. Anemija

Vienas iš anemijos simptomų – nuovargis, atsirandantis dėl raudonųjų kraujo kūnelių trūkumo, kurie perneša deguonį iš plaučių į ląsteles ir audinius. Anemiją, dar vadinama mažakraujyste, gali sukelti geležies bei vitaminų stoka, kraujo netekimas ar lėtinės ligos.

2. Skydliaukės veiklos sutrikimai

Skydliaukės hormonai reguliuoja organizmo medžiagų apykaitą, dalyvauja visuose organizmo prisitaikymo procesuose ir pan. Kai šių hormonų veikla sutrinka – gali atsirasti nuolatinis nuovargis, silpnumas, koncentracijos stoka, pagreitėjęs širdies plakimas, skausmai krūtinėje ir kiti simptomai.

3. 2 tipo cukrinis diabetas

Anot medikų, kasmet jis diagnozuojamas daugiau nei milijonui žmonių. Jis gali išsivystyti dėl netaisyklingos mitybos, valgant daug riebaus ir kaloringo maisto bei mažo fizinio aktyvumo. Sergantiesiems dažnai trūksta energijos, todėl nuovargis yra vienas iš pirmųjų įspėjamųjų ženklų.

4. Depresija

Depresija – tai pagrindinė liga, daranti įtaką žmogaus miego bei valgymo įpročiams ir emocijoms bei galinti trukti kelias savaites, mėnesius ar net metus. Tai reikalauja daug energijos, todėl organizmas greitai išsenka.

5. Lėtinis nuovargis

Šis sindromas – visiškas organizmo išsekimas. Požymiai pasireiškia galvos skausmais, gerklės, raumenų bei sąnarių skausmu, pablogėjusia atmintimi, silpnumu, nemiga.

6. Miego apnėja

Atsiradęs knarkimas ir nuovargis, jaučiamas kitą rytą po gero poilsio – problemos, bylojančios apie miego sutrikimą. Pasak specialistų, miego apnėja didina riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, todėl reikia greitai imtis gydymo metodų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.