Nepatikėsite, ką gali vos vienas šio gėrimo gurkšnis prieš miegą

Nors dažniau šį skystį į pagalbą pasitelkiame buityje ar gaminant, bet yra ir kitų obuolių sidro acto panaudojimo būdų, pavyzdžiui, jį dažnai galima naudoti ir medicininiais tikslais. Šis actas gydo negalavimus, padeda numesti nereikalingus kilogramus ir ne tik, rašė naturalcureshouse.com.

 Obuolių sidro actas gali atstatyti skrandžio terpės šarmingumą ir apsaugoti rėmenį nuo graužimo.<br> 123rf.com nuotr.
 Obuolių sidro actas gali atstatyti skrandžio terpės šarmingumą ir apsaugoti rėmenį nuo graužimo.<br> 123rf.com nuotr.
 Obuolių sidro actas gali atstatyti skrandžio terpės šarmingumą ir apsaugoti rėmenį nuo graužimo.<br> 123rf.com nuotr.
 Obuolių sidro actas gali atstatyti skrandžio terpės šarmingumą ir apsaugoti rėmenį nuo graužimo.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-02-11 20:56, atnaujinta 2018-02-12 16:05

1. Padeda mesti svorį

Obuolių sidro actas – tai priemonė, apsauganti nuo riebalų kaupimosi ir malšinanti apetitą. Taip yra dėl acte esančio ingrediento pektino, kuris suteikia sotumo jausmą. Sumaišykite vieną arbatinį šaukštelį acto su viena stikline vandens ir gerkite kas vakarą prieš einant miegoti.

2. Padeda atsikratyti žagsulio

Teigiama, kad norint atsikratyti įkyraus žagsėjimo, reikia nuryti vieną arbatinį šaukštelį acto. Kartus obuolių acto skonis stimuliuoja gerklėje esančius nervus, kurie sukelia žagsėjimą, ir taip žagsulys pranyksta.

3. Gydo gerklės skausmą

Bakterija, kuri sukelia gerklės skausmą, negali vystytis rūgštinėje terpėje, tokioje kaip obuolių sidro actas. Be to, šis skystis turi antibakterinių savybių, todėl rekomenduojama likus 1 valandai iki miego išgerti vieną arbatinį šaukštelį acto, o likus pusvalandžiui bei prieš pat einant miegoti pakartoti tą patį veiksmą.

4. Pagalba užgultai nosiai

Obuolių sidro acte gausu vitaminų B1, B2, A ir E bei kalio ir magnio. Prieš miegą išgerkite stiklinę vandens su vienu arbatiniu šaukšteliu acto, tai gali padėti sumažinti gleivių kaupimąsi bei išvalyti sinusus.

5. Apsaugo rėmenį nuo graužimo

Anot specialistų, obuolių sidro actas gali atstatyti skrandžio terpės šarmingumą. Sumaišykite vieną arbatinį šaukštelį acto su stikline vandens ir išgerkite likus 1 valandai iki miego.

6. Malšina kojų spazmus

Specialistų teigimu, šią problemą dažniausiai sukelia kalio trūkumas, kurio galima rasti ir acte. Todėl patariama įmaišyti 2 valgomuosius šaukštus obuolių acto į stiklinę su šiltu vandeniu ir gerti kas vakarą prieš einant miegoti, kad mėšlungis nustotų kamuoti.

7. Mažina gliukozės kiekį kraujyje

Kita priežastis, trukdanti saldžiam nakties miegui – tai padidėjęs gliukozės kiekis kraujyje. Kas vakarą prieš einant miegoti išgerkite du šaukštelius obuolių sidro acto, tai gali padėti subalansuoti gliukozės lygį kraujyje. Tačiau jei vartojate vaistus nuo diabeto, prieš imdamiesi šios priemonės, būtinai pasitarkite su gydytoju.

8. Malšina pilvo skausmus

Į šilto vandens stiklinę įmaišykite vieną arbatinį šaukštelį acto. Gerkite jį prieš einant miegoti, tai padės sumažinti pilvo spazmus ir nepatogumus, kilusius dėl susikaupusių dujų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.