Tai būtina žinoti: vos keli produktai užkirs kelią vėžiui ir nutukimui

Apdoroti maisto produktai sukelia daugiau sveikatos problemų nei galime įsivaizduoti. Daugelis mokslininkų net ieško sąryšio tarp šių produktų ir vėžio. Teigiama, kad toks maistas gali sukelti diabetą, nutukimą ir ne tik, teigė naturalcureshouse.com.

 Avokadas – tai vienas iš organizmo terpę šarminančių produktų, kurie gali užkirsti kelią įvairiems sveikatos negalavimams ir nutukimui.<br> 123rf.com nuotr.
 Avokadas – tai vienas iš organizmo terpę šarminančių produktų, kurie gali užkirsti kelią įvairiems sveikatos negalavimams ir nutukimui.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2018, 6:35 PM

Dėl šių priežasčių kai kurie žmonės renkasi sveikesnę mitybą, kurioje yra produktų, šarminančių organizmo terpę. Medikų teigimu, vėžys geriausiai vystosi rūgštinėje terpėje, todėl atsisakydami apdorotų maisto produktų, užkertate kelią vėžiui.

Mityba, kurioje gausu šarmingų produktų, padeda palaikyti pH skysčių, tokių kaip kraujas ir šlapimas, pusiausvyrą. Be to, toks maistas padeda apsaugoti sveikąsias ląsteles ir palaikyti svarbiausių mineralų kiekio balansą organizme.

2012 metais atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, kad šarminės terpės organizme palaikymas gali padėti sumažinti sergamumą ir mirtingumą nuo daugybės lėtinių ligų ir negalavimų, pavyzdžiui, hipertenzijos, diabeto, artrito, vitamino D trūkumo ir mažo kaulų tankio.

Organizmo terpę šarminančius produktus sudaro šviežios daržovės, vaisiai, augalinės kilmės produktai, kuriuose gausu baltymų bei vanduo.

Anot speciailstų, ypatingai gerą šarmų (pH) pusiausvyrą palaiko špinatai, citrinos, bolivinė balanda, lapiniai burokėliai, grikiai, melionai, alyvuogių aliejus, bananai, linų sėmenys, žiediniai kopūstai, avokadai, vynuogės, morkos, brokoliai ir įvairios uogos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.