Slaugė siūlo puikų sprendimą tėvams, nenorintiems skiepyti savo vaikų

Nors Lietuvoje žmonių, kurie yra visiškai nusistatę prieš skiepus nėra daug, vos 4-6 proc., anti-vakcinacijos judėjimas sparčiai plinta visame pasaulyje. Pasak specialistų, pakanka ir 5 proc. gyventojų, atsisakančių skiepytis nuo vakcinomis valdomų ligų, kad šalyje kiltų gana didelė epidemijos rizika.

Lietuvoje žmonių, kurie yra visiškai nusistatę prieš skiepus nėra daug, vos 4-6 proc.<br> 123rf nuotr.
Lietuvoje žmonių, kurie yra visiškai nusistatę prieš skiepus nėra daug, vos 4-6 proc.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-30 13:52

Vis dėlto Kalifornijoje gyvenanti slaugė ir mama Meggy Doodle rado įdomų sprendimą asmenims, kurie nenori skiepyti savo vaikų, nes yra įsitikinę, kad farmacijos įmonė „Big Pharma“ iš to nori tik pasipelnyti. Savo idėja ji pasidalino socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, pranešimas buvo pasidalintas beveik 30 tūkst. kartų, pranešė ascienceenthusiast.com.

„Šiandien kai ką supratau ir kai kuriems iš jūsų tai tikriausiai nepatiks. Prasidėjo gripo sezonas ir manau, kad žmonės, kurie nenori skiepytis, turi laisvę pasirinkti. Jeigu jie mano, kad „Big pharma“ tik bando tai paversti pelnu arba nunuodyti mus visus, jiems turi būti leidžiama tuo tikėti. Tačiau turiu įspėti, kad nesiskiepijantys asmenys neturėtų tada kreiptis į medikus pagalbos, kai suserga.

Taip, teisingai. „Big pharma“ gamina tuos antibiotikus, kuriuos mes jums suleidžiame, kai ketinate mirti nuo sepsio arba steroidus, kuriuos duodame, kad išgelbėtume jūsų gyvybę nuo anafilaksinio šoko.

O kaip inhaliatorius, kurio reikia gydant jūsų vaikų astmą? Geriau atsisakykite ir jo, nes atspėjote teisingai – už to irgi slypi „Big Pharma įmonė. Patyrėte širdies priepuolį? Verčiau jau griebkitės eterinių aliejų ir apsvarstykite savo prioritetus, nes mes galime pasiūlyti tik vaistus ir gydymo procedūras, prie kurių prisidėjo tie patys žmonės, atsakingi ir už vakcinas, kurias jūs laikote blogiu.

Patyrėte insultą? Negalite kalbėti ar pajudinti pusės kūno? Nors audinių plazminogeno aktyvatorius gali sušvelninti patirto insulto simptomus per kelias minutes, bet tikriausiai ir jo jums nereikia, nes farmacijos įmonė iš to uždirba nemenką pelną taip pat.

Kai jums diagnozuos 4 stadijos vėžį, nė negalvokite apie chemoterapiją. Mėlynas kodas? Nesitikėkite, kad mes atidarysime stalčiuką, nes jame apstu vaistų, kurių reikia, kad jūsų širdis vėl galėtų plakti. Kaip manote iš kur visi šie vaistai atsirado? Manau, kad jau puikiai supratote.

Nebūkite tokie naivūs. Viskas turi rizikų ir šalutinių poveikių. Medicina nėra tobula. Mes rekomenduojame skiepyti savo vaikus ir save, nes mokslas įrodė, kad tai pats veiksmingiausias būdas, kontroliuojantis ligų plitimą. Tai suteikia geriausią galimybę visiems nemirti nuo to, ko galima išvengti.

Patikėkite manimi, kai sakau, kad atsisakyti skiepyti save ir vaikus dėl to, kad tikite, jog „Big pharma“ rūpi tik pelnas arba dėl to, kad mokslinė medicinos bendruomenė buvo apgaudinėjama, yra 100 proc. beprotybė. Aš asmeniškai priimu kaip įžeidimą, kai žmonės mano, kad medicinos profesionalai, o taip pat ir aš, gali siūlyti žmonėms tai, kas pakenktų jiems ar vaikams. Dar labiau žeidžia, kai žmonės mano, kad išsilavinusi profesionalė, tokia kaip aš, nesugeba atlikti tyrimo.

Žmonės visada įsikarščiuoja ir atsako: „gerai, jeigu esate pasiskiepijusi, bet kodėl jums rūpi, jog aš nesu? Jeigu esate tokia tikra, kad jūsų vakcina veikia, tai neturėtumėte bijoti, kad užsikrėsite.“ Jūs esate 100 proc. teisūs. Man tikriausiai bus viskas gerai.

Aš tik nerimauju dėl savo naujagimio, kuris yra per mažas, kad būtų galima paskiepyti, dėl draugės, kuriai atliekama chemoterapija, dėl kaimyno, kurio imuninė sistema silpna arba dėl pusbrolio, kuris alergiškas ir dėl to negali gauti vakcinos.

Taip, mes sakome, kad turite pasiskiepyti tam, kad apsaugotumėte save, bet tai yra kur kas daugiau. Skiepykitės, nes tai labai svarbu ir dėl kitų saugumo“, – rašė Meggy.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.