Studentas mirė miegodamas: jį pražudė pašildyti makaronai

Gydytojas Bernardas „YouTube“ vaizdo įraše papasakojo, kaip vienas studentas, mažai žinantis apie higienos taisykles, mirė miegodamas po to, kai suvalgė makaronų, pagamintų prieš 5 dienas.

  Studentas mirė miegodamas po to, kai suvalgė makaronų, pagamintų prieš 5 dienas.<br> 123rf nuotr.
  Studentas mirė miegodamas po to, kai suvalgė makaronų, pagamintų prieš 5 dienas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2019, 11:43 PM, atnaujinta Feb 6, 2019, 11:10 AM

Anot gydytojo, 20-ies m. studentas, siekdamas sutaupyti pinigų ir laiko, sekmadienį ruošdavosi maistą visai savaitei. Tą lemtingą savaitę dieną jis išsivirė makaronų, sudėjo juos į plastikinius indelius, kad galėtų vėliau pasišildyti, užsidėti padažo ir suvalgyti.

„Clinical Microbiology“ žurnale aprašoma, kad studentas iš Belgijos pasišildė spagečius, kurie buvo paruošti prieš 5 dienas, ir paliko juos virtuvėje kambario temperatūroje.

Kadangi ant jų užpylė pomidorų padažo, nejautė pasenusio maisto skonio. Lemtingąją dieną jis pasišildęs suvalgė spagečius ir išėjo sportuoti.

Po pusvalandžio jis pajuto stiprų pilvo skausmą, pykinimą ir galvos skausmą. Grįžęs namo jis pradėjo viduriuoti ir vemti, tačiau nesigriebė medicininės pagalbos. Vaikinas liko namie, gėrė vandenį ir tikėjosi, kad pamiegojus visa tai praeis.

Ryte jo tėvai pradėjo nerimauti, kodėl jis nesikelia iš lovos ir neina į koledžą. 11 val. jie atėjo į vaikino kambarį pažiūrėti, kas nutiko, bet studentas jau buvo miręs.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad jis mirė 4 val. ryto, praėjus maždaug 10 val. po valgio. Autopsijos metu buvo paimti makaronų bei padažo mėginiai ir išsiųsti į laboratoriją analizei.

Gauti rezultatai parodė kepenų nekrozę, tai reiškia, kad jo kepenys nustojo funkcionuoti. Be to, buvo pastebėti ir ūmaus pankreatito požymiai.

Taip pat išmatų mėginyje buvo rasta Bacillus cereus, bakterijų, atsakingų už apsinuodijimą maistu, kurį neretai sukelia kepti ryžių patiekalai, palikti kambario temperatūroje kelioms valandoms.

Laboratorijoje tirtuose maisto pavyzdžiuose buvo taip pat rasta šių bakterijų bei patvirtinta, kad makaronai ir buvo vaikino mirties priežastis. Teigiama, kad tokio tipo apsinuodijimas yra gana dažnas reiškinys.

Šis įvykis įvyko dar 2008 metais, tačiau tik dabar buvo aprašytas moksliniame „Clinical Microbiology“ leidinyje ir nušviestas „YouTube“ kanale „Chubbyemu“.

Parengta pagal IFLscience.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?