Pas Kauno klinikų medikus mažieji pacientai atrieda patys

Mažieji vieno Kauno klinikų padalinio pacientai pas gydytojus gali nuvažiuoti vaikiškais automobiliais. Ši naujovė šalyje – pirmoji. Ją išbandę vaikai ir tėvai tikino, kad tokie žaislai ligoninėse mažina stresą.

Pacientas Ajus išbandė naujovę – pas medikus riedėjo vaikišku automobiliu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pacientas Ajus išbandė naujovę – pas medikus riedėjo vaikišku automobiliu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 11:26 AM

Kauno klinikų Ausų, nosies ir gerklės ligų kliniką pasiekė įdomi naujovė. Nuo šiol čia besigydantys vaikai į apžiūras pas medikus ar operacinę gali nuvažiuoti patys specialiomis tam skirtomis vaikiškomis mašinomis.

Tereikia sėsti į elektrinį vaikišką automobilį, pačiam spausti akceleratorių, sukioti vairą ir klinikos koridoriais riedėti pas medikus. Jei vaikui valdyti automobilį per sunku, jam, naudodamiesi nuotolinio valdymo pultu, gali padėti tėvai.

Pirmasis tokią naujovę išbandė 5 metų Ajus. Vaikui pasivažinėjimas automobiliu taip patiko, kad jis iš jo nenorėjo išlipti.

Ajaus mama Raminta Deveikė pasakojo, kad su sūnumi klinikose teko lankytis ir anksčiau.

„Vaikas šiek tiek bijodavo. Dabar, kai galėjo pasivažinėti automobiliu, baimė dingo. Tai buvo malonus netikėtumas. Manau, kad daugelis vaikų ir tėvų ligoninėse jaučia nerimą, todėl tokia naujovė ne tik kels mažiau streso, bet ir prisidės prie spartesnio vaikų gijimo, nes teigiamos emocijos padeda“, – sakė kaunietė.

Klinikos gydytojas Tomas Balsevičius pasakojo, kad iki šiol vaikai į operacines ar medikų apžiūras keliaudavo patys padedami tėvų ir gydytojų.

Du privatūs asmenys Indrė Vareikytė ir Artūras Markas klinikai padovanojo du vaikiškus automobilius. Vienu gali važiuoti vaikai nuo 3 iki 6 metų, kitu – vyresni pacientai, sveriantys iki 40 kilogramų. Automobiliai skirti tam, kad sudomintų mažuosius pacientus, kad jie žaisdami jaustų kuo mažesnę įtampą.

„Nors vaikus stengiamės nuraminti, nepažįstamoje aplinkoje jie vis tiek patiria stresą. Moksliniais tyrimais yra įrodyta, kad jei medicinos įstaigose vaikams pritaikoma žaidimo elementų, jie ir jų tėvai patiria mažiau nerimo“, – pasakojo gydytojas.

Jis yra skaitęs, kad JAV medicinos įstaigose vaikai taip pat gali važinėti mašinėlėmis, bet Lietuvoje tokia praktika pritaikyta pirmą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.