Paryžiuje įžiebė paskutinę viltį išgelbėti Michaelį Schumacherį

Septyniskart „Formulės 1“ pasaulio čempiono Michaelio Schumacherio (50 m.) žmona Corinna (50 m.) ir visa jų šeima vis dar tiki stebuklu. Jie viliasi, kad įžymaus lenktynininko sveikatos būklė pagerės.

Sporto legenda M.Schumacheris sunkią traumą patyrė prieš 6 metus slidinėdamas.<br>„Scanpix” nuotr.
Sporto legenda M.Schumacheris sunkią traumą patyrė prieš 6 metus slidinėdamas.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2019, 1:50 PM

Sunkiai sergantis „Formulės 1“ legenda praėjusią savaitę itin slapta buvo paguldytas į Paryžiaus George’o Pompidou ligoninę. Po šios informacijos žurnalistai telefonu susisiekė su vienu artimų Schumacherių šeimos draugų.

„Michaelio žmona Corinna nepraranda vilties, kad esama galimybės, jog sutuoktinio sveikatos būklė pagerės. Dėl to ji griebiasi visko, kas tik yra jos galioje.

Prabėgus beveik šešeriems metams po Michaelio patirtos sunkios galvos traumos, kai slidinėdamas Prancūzijos Alpėse jis trenkėsi į uolą, jo šeima nieko nepaliko neišbandžiusi – tiek medicinos naujovių, tiek gydymo galimybių požiūriu, kas galėtų pagerinti jo būklę.

Moderniausia kamieninių ląstelių terapija, kuri atliekama Paryžiaus klinikoje, taip pat turėtų prisidėti prie pažeistų galvos smegenų atkūrimo“, – sakė „Formulės 1“ legendos šeimos bičiulė.

Prancūzijos žurnalistai suuodė, kad rugsėjo 9-osios vakarą septyniskart pasaulio čempionas buvo atgabentas į Paryžiaus kliniką slapta atlikti kamieninių ląstelių terapijos.

Viename laikraštyje išspausdintoje nuotraukoje matyti geltonos ir mėlynos spalvų greitosios medicinos pagalbos automobilis su Ženevos registracijos numeriais. Teigiama, kad jis atgabeno žymųjį pacientą į ligoninę.

Schumacheriai gyvena Šveicarijoje, prie Ženevos ežero. Legendos namus juosiančios aukštos sienos patikimai saugo nuo įkyrių lenktynininko gerbėjų ir bet kokios informacijos medžiojančios žiniasklaidos.

Anot prancūzų laikraščio, Michaelis sraigtasparniu buvo atgabentas į Paryžių, o ten perkeltas į greitosios pagalbos automobilį.

M.Schumacheris į kliniką buvo nuvežtas lova ant ratukų. Jį lydėjo apie dešimt asmenų, tarp jų asmens sargybiniai, kai kurie buvo su ausinėmis.

Legendinio lenktynininko veidą ir kūną dengė tamsiai mėlynas apklotas.

Žymus širdies ligų specialistas, profesorius Philippe’as Menasche (69 m.) garsiojo paciento laukė Širdies ir kraujagyslių ligų skyriuje, esančiame pirmajame ligoninės aukšte.

Penkių vaikų tėvas, pusiau plikas, simpatiškai besišypsantis medikas laikomas kamieninių ląstelių tyrimo įžymybe, didžiausiu autoritetu.

Profesorius pažįsta M.Schumacherį jau seniai. Manoma, kad jau mažiausiai du kartus sporto didvyriui buvo taikoma kamieninių ląstelių terapija. Tuomet buvo siekiama sustabdyti uždegimo procesą M.Schumacherio kūne ir galvos smegenyse.

Ir abu kartus Paryžiaus G.Pompidou ligoninėje legenda buvo paguldomas netikra pavarde.

Kodėl „Formulės 1“ legenda gydomas Paryžiuje, o ne savo gyvenamojoje vietoje Ženevoje?

„Nieko stebėtina, kad Michaelis buvo atvežtas į Paryžių. Jau anksčiau, kai dar dalyvavo „Formulės 1“ lenktynėse, pasitikėjo įvairių sričių Paryžiaus gydytojų galimybėmis.

Ryšys su Prancūzijos sostinės medikais užsimezgė per M.Schumacherio draugą Jeaną Todtą (73 m.). Abu nuo to laiko, kai Michaelis lenktyniavo „Ferrari“ komandoje, o jos vadovu buvo Jeanas, yra geriausi draugai. J.Todtas turi Paryžiuje daug ryšių, juo Corinna pasitiki kaip tėvu“, – pasakojo Schumacherių šeimos bičiulė.

Praėjus dienai, kai M.Schumacheris buvo paguldytas į Paryžaus kliniką, jį aplankė J.Todtas – buvęs „Formulė 1“ komandos „Ferrari“ vadovas, dabar Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) prezidentas.

J.Todtas ligoninėje užtruko 45 minutes. Jis yra vienas nedaugelio žmonių iš ankstesnio M.Schumacherio gyvenimo, galintis nuolat aplankyti lenktynininką jo name prie Ženevos ežero ir kalbėti apie jo sveikatos būklę.

Šių metų liepą J.Todtas, duodamas interviu prancūzų radijui, pasakojo: „Michaelis kovoja toliau. Juo gerai rūpinamasi.“

Rugpjūtį C.Schumacher ir jos mylimiausieji buvo pastebėti Maljorkos (Ispanija) saloje. Ten šeima turi vilą, iš kurios atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas į Viduržemio jūrą.

Dabar M.Schumacheris – vėl namuose. Jo šeima, nepaisant ją slegiančio liūdesio, stengiasi tikėti, kad viskas bus gerai. Schumacheriai bando gyventi normalų gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.