5 patarimai, kad sėdimas darbas nekenktų sveikatai

Paprasčiausias būdas ilgainiui susižerti chroniškų ligų puokštę, tai dirbti sėdimą darbą ir nieko daugiau nedaryti dėl savo sveikatos. Todėl šie paprasti patarimai turėtų padėti sumažinti negatyvų poveikį sveikatai, dirbant sėdimą darbą, rašo zdravoe.com.

Paprasčiausias būdas ilgainiui susižerti chroniškų ligų puokštę, tai dirbti sėdimą darbą ir nieko daugiau nedaryti dėl savo sveikatos.<br>123rf
Paprasčiausias būdas ilgainiui susižerti chroniškų ligų puokštę, tai dirbti sėdimą darbą ir nieko daugiau nedaryti dėl savo sveikatos.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2012, 10:10 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:39 AM

Daugiau bendraukite akis į akį

Užuot rašę elektroninius laiškus ar kalbėję telefonu nueikite pas savo kolegą ir akis į akį aptarkite jums reikalingą ir svarbų klausimą. Tai suteiks galimybę ne tik kiek prasiblaškyti, tačiau ir išspręsti bet kuriuos klausimus operatyviau nei elektroniniu paštu. Tiesa, šis patarimas labiau tinka dirbantiesiems didelėse ir vidutinio dydžio kompanijose.

Кavą ar arbatą gerkite ne prie kompiuterio

Susitarkite su kolega ar kolegomis gerti kavą ar arbatą per trumpas pertraukėles. Venkite gerti kavą ar arbatą sėdėdami prie kompiuterio. Jeigu kolegos užsiėmę, galima paprasčiausiai pasivaikščioti biure su kavos puodeliu rankoje.

Išeikite pasivaikščioti

Pietų pertrauką būtinai išnaudokite pasivaikščiojimams, todėl 13-14 valandą atsistokite ir išeikite į lauką. Nedarykite jokių išimčių, nebent tuo metu reikia atlikti skubų darbą.

Lipkite laiptais

Pamirškite liftą ir lipkite laiptais. Tai užims daugiau laiko, užtat tuo metu visas kūnas fiziškai judės, o ne sėdės be krūvio.

Būkite aktyvūs po darbo

Kitaip tariant, ilsėkitės aktyviai. Patartina namie ne įsitaisyti ant minkštakrėslio prieš televizorių, o išeiti pasivaikščioti, pabėgioti ar užsukti į baseiną. Galų gale, padarykite atsispaudimų arba prisėskite šimtą kartų. Aišku, idealus variantas būtų aktyvus fizinis poilsis su visa šeima: golfas, lauko tenisas, žaidimai su kamuoliu ir panašiai. Tai tik keli aktyvaus poilsio ir bendravimo būdai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.