Avietes valgantys vyrai – vaisingesni

Paaiškėjo, kad avietėse esantis didelis kiekis vitamino C gali užkirsti kelią sėklos defektams, taip pat šiose uogose yra magnio, kuris dalyvauja testosterono gamybos procese.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-27 13:04, atnaujinta 2018-03-01 17:34

Atlikus naujausius tyrimus paaiškėjo, kad vyresnių nei 44 metų vyrų, kasdien gavusių didelę vitamino C dozę (iš aviečių, brokolių, bulvių ir t.t.), sėkla buvo net 20 proc. atsparesnė aplinkos daromai žalai nei tų, kurie aviečių vengdavo arba nevalgė iš viso.

Vaisingumo ekspertė Julieta Wilson teigia, kad avietėse gausu moterų ir vyrų vaisingumui reikalingų medžiagų: „Tik įsivaizduokite – viena aviečių porcija suteikia tiek pat vitamino C, kiek gautume suvalgę net 173 vynuoges, be to, šios uogos – puikus folio rūgšties šaltinis. Avietės, palyginti su kitomis uogomis, gal ir nesulaukia pelnyto pripažinimo, tačiau jos neabejotinai turi daugybę naudingų medžiagų. Tai puikus užkandis, galintis padidinti poros tikimybę susilaukti atžalų.“

J.Wilson priduria, kad uogos padeda išlaikyti sveiką kūno svorį, kuris nulemia meilės hormonų pusiausvyrą ir padidina tikimybę pastoti.

Norintiems palaikyti tinkamą kūno svorį svarbu žinoti ir tai, kad avietės turi mažiausią glikemijos indeksą iš visų vaisių, o tai reiškia, kad cukrų organizmas pasisavina labai lėtai.

Visose uogose ląstelienos yra nemažai, tačiau pirmauja, vėlgi, avietės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.