Vietoj piliulės migdomųjų - gabalėlis sūrio

Savaitę stebėję 200 žmonių, mokslininkai pastebėjo, kad 72 procentai nemigos kamuojamų bandymo dalyvių lengvai užmigo ir naktį miegojo ramiai po to, kai vakare suvalgė sūrio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2013, 2:30 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:43 PM

Savaitę stebėję 200 žmonių, mokslininkai pastebėjo, kad 72 procentai nemigos kamuojamų bandymo dalyvių lengvai užmigo ir naktį miegojo ramiai po to, kai vakare suvalgė sūrio.

Tyrimo autoriai mano, kad tam įtakos turi sūryje esanti aminorūgštis triptofanas, iš kurios organizmas gamina geros nuotaikos hormoną serotoniną ir biologinį laikrodį reguliuojantį melatoniną.

Serotonino trūkumas sukelia ne tik depresiją bei nerimą, bet ir nemigą. Melatoninas gerina miego kokybę. Tačiau žmogaus organizmas šiuos hormonus gaminančio triptofano negamina, tad organizmas jo turi gauti su maistu.

Vienas svarbiausių medžiagos šaltinių, tyrimą atlikusių mokslininkų teigimu, yra būtent sūris.

Be to, sūryje gausu ir nervų sistemą raminančio vitamino B, vitamino A, kurio trūkumas sukelia ne tik nemigą, bet ir galvos skausmą, nuovargį.

Tačiau dietologai įspėja: jei sūrį renkatės kaip migdomųjų pakaitalą, rinkitės tik neriebų, iki 30 procentų riebumo. Be to, reikėtų nepersivalgyti. Virškinimo sutrikimai yra viena priežasčių, nulemiančių nemigą. Riebus maistas virškinamas lėčiau, todėl vakare jo nepadauginti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.