Vėžio gydymo mitai, nuvarysiantys jus į kapus

Gerkite tris litrus vandens per dieną. Nevalgykite mėsos. Šaukštais rykite sodą. Tai – patarimai, kuriuos iš šarlatanų gauna vėžio diagnozę išgirdę pacientai. Gatvės pranašai tikina, kad tokiomis priemonėmis žmonės išsigydys vėžį be medikų pagalbos.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2014-06-06 09:33, atnaujinta 2018-02-13 03:21

Vilniaus universiteto Onkologijos instituto fitoterapijos kabineto vedėjas fitoterapeutas Juozas Ruolia kraupsta nuo tokių kalbų. „Tik chemoterapija ir kitos medicinos pripažintos priemonės gali išdžiovinti auglį“, – aiškino specialistas.

Jis apgailestavo, kad vadinamieji gatvės pranašai žmonėms kartais yra aukščiau už profesorius.

Fitoterapeutas kritikavo savamokslius vėžio gydytojus. „Baikime kvailinti žmones, yra įrodytos tiesos – pirmiausia navikas pašalinamas chemoterapija“, – sakė J.Ruolia.

Pirmasis mitas, kurį jis griovė, – tai sodos vartojimas valgomaisiais šaukštais. „Soda skrandyje neutralizuoja rūgštį. Savijauta pagerėja, bet ar mes žinome, koks mūsų kraujo pH? Nežinome. Juk soda gali suardyti skrandžio sieneles ir būti vėžio veiksniu“, – konferencijoje Vilniaus savivaldybėje kone barėsi specialistas.

Antrasis mitas, kuris jį išmušė iš vėžių, – apie vandenį. „Esą 3 litrai vandens per dieną gali vėžį išplauti, – piktinosi gydytojas. – Per vieną kartą išgerkite du gurkšnius. Kasos fermentai tiek moka virškinti. Nėra didesnio nuodo organizmui, kaip mėsos puvimas organizme. Jis gali prasidėti nuo fermentų mišinio skrandyje.“

Dar vienas mitas – kad vegetarizmas gydo vėžį. „Per ilgus darbo metus neturėjau nė vieno atvejo, kad pacientas, nustojęs valgyti mėsą, pasveiktų nuo vėžio. Dėl griežtos vegetarinės mityba navikai padvigubėjo. Mėsos atsisakymo nauda – tik gatvių profesorių kalbos“, – įspėjo fitoterapeutas.

Jis patarė valgyti mėsą. Svarbu – ją susmulkinti.

Specialistas ragino verčiau susirūpinti kancerogenais maiste. „Oficialiai į dešras, batonus ir kitus maisto produktus leidžiama dėti 14 kancerogenų. Kodėl viršijamos dozės? Arba ką darome su papuvusiu obuoliu? Išpjauname ir duodame vaikui. O sveikojoje obuolio dalyje yra padidėjęs kancerogeno kiekis. Įpuvo obuolys ir metame lauk!“ – aiškino J.Ruolia.

Daug blogiau nei nesveikas maistas, fitoterapeuto teigimu, yra stresas, barniai, pavydas. „Kai riejamės valandą, imuninė sistema 6 valandoms užsiblokuoja. Per tą laiką gali pasidalinti vėžinės ląstelės. Stresas, baimė, nerimas – pagrindinės vėžio priežastys“, – kalbėjo Vilniaus universiteto Onkologijos instituto darbuotojas.

Susirgus vėžiu J.Ruolia patarė susirūpinti dvasiniu gyvenimu. Jis siūlė pasikalbėti su siela, pasiteirauti, kodėl ji nori išeiti iš šio pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.