Plaukų dažymas moteriai vos nesibaigė aklumu ir mirtimi

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2014, 11:37 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:56 AM

Britės Jo Thomson veidas baisiausiai ištino dėl alerginės reakcijos į plaukų dažus, rašo „Daily Mail“. Ji vos neprarado regėjimo ir net abejojo, ar išliks gyva.

39 m. moteris tvirtino, kad Schwarzkopf „Cosmic Blue“ atspalvio dažus, kaip ir rekomenduojama naudojimo instrukcijoje, ji pirmiausia išbandė ant odos. Tačiau nusidažiusi plaukus po kelių minučių pajuto baisų skausmą.

„Jausmas toks, tarsi kažkas būtų apipylęs mano galvą benzinu, o tada padegęs – visas pakaušis buvo raudonas, skaudėjo taip smarkiai, kad net negalėjau atsigulti ant pagalvės,“ - pasakojo J.Thomson.

Ji išgėrė vaistų ir nuėjo miegoti, bet pabudusi ryte pamatė, kad galva ištino ir atsirado pūliuojančių vočių.

Moters šeimos gydytojas pasakė, kad jai - švelni alerginė reakcija, išrašė antibiotikų ir išsiuntė namo. Bet gydytojo nurodytas metodas buvo neveiksmingas – moteris netrukus dėl ištinusio veido išvis negalėjo atsimerkti. J.Thomson sesuo ją nuvežė į ligoninę Margate mieste.

Ten jai vėl pasakė, kad alerginė reakcija praeis pati.

Būklė dar labiau pablogėjo – pradėjo luptis veido oda, o akys blizgėjo, tarsi pasidengusios į želė panašia mase. Trijų vaikų motina atrodė siaubingai.

„Aš iš dalies džiaugiausi, kad negalėjau savęs matyti. Mano vaikai buvo persigandę, jie bėgo nuo manęs rėkdami, kad atrodau gąsdinančiai, kaip pabaisa,“ - pasakojo J.Thomson.

Ji namuose praleido visą mėnesį – tik praėjus jam apsilankė pas akių gydytoją, kuris moteriai pasakė, kad jos akys lupasi kaip svogūnai.

J.Thomson buvo skubiai nuvežta į ligoninę operacijai, kuri išgelbėjo jos regėjimą. Moterį išleido namo po keturių dienų. Ligoninėje jai skenavo smegenis ir atliko procedūrą, kuri iš jos stuburo pašalino toksinus.

„Tai buvo siaubinga, - prisipažino moteris. - Viskas, ko norėjau – nauja šukuosena, bet plaukų dažymas vos nenužudė manęs.

Tai buvo didžiausia klaida mano gyvenime. Nuo šiol verčiau pasiliksiu natūralią plaukų spalvą.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.