Mirštančiam S. Jobsui kolega siūlė persodinti savo kepenis

IT milžinės „Apple“ generalinis

T.Cookas (kairėje) išsiaiškino, kad jis, kaip ir S.Jobsas (dešinėje), turi retą kraujo grupę, ir spėliojo, kad galbūt ji yra tokia pati.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
T.Cookas (kairėje) išsiaiškino, kad jis, kaip ir S.Jobsas (dešinėje), turi retą kraujo grupę, ir spėliojo, kad galbūt ji yra tokia pati.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 13, 2015, 3:04 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 1:30 PM

Knygoje „Tampant Steve'u Jobsu“ (Becoming Steve Jobs), kurios ištraukos buvo paviešintos internete, nušviečiamos gyvenimo „Apple“ kompanijoje detalės. Joje taip pat aprašomi T.Cooko ir S.Jobso santykiai.

2004 m. S.Jobsas pranešė apie savo kovą su kasos vėžiu. Iki 2009-ųjų „Apple“ įkūrėjas labai sirgo, mažai dirbo ir laukė kepenų persodinimo operacijos.

T.Cookas reguliariai lankydavo S.Jobso jo namuose ir po vieno vizito jis paliko savo kolegą toks nusiminęs, kad nusprendė atlikti kraujo tyrimą, rašoma knygos ištraukoje, kurią paviešino vienas iš autorių Rickas Tetzelis.

T.Cookas išsiaiškino, kad jis, kaip ir S.Jobsas, turi retą kraujo grupę, ir spėliojo, kad galbūt ji yra tokia pati. Atlikęs begalę tyrimų, vyras sužinojo apie galimybę atlikti dalinę kepenų transplantaciją. Tačiau kai šiomis žiniomis jis pasidalijo su S.Jobsu, „Apple“ vadovas reagavo gana piktai ir liepė nė negalvoti apie tai, nurodoma knygoje.

„Ne. Niekada neleisiu tau to padaryti. Aš niekada to nedarysiu“, – neva sakė S.Jobsas.

„Steave'as ant manęs šaukė tik keturis ar penkis kartus per visus 13 draugystės metų ir tai buvo vienas tų kartų“, – pridūrė T.Cookas.

S.Jobsui 2009 m. kovą buvo atlikta kepenų persodinimo operacija. 2011 m. rugpjūtį jis pasitraukė iš „Apple“ vadovo pareigų, o spalį mirė, sulaukęs 56-erių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.