„Senukai" tapo kraujo donorų centru

Pagrindinis „Senukų prekybos centro“ ofisas visai dienai virto kraujo donorų centru. Didžiausio Baltijos šalyse statybinių medžiagų prekybos tinklo administracijos darbuotojai tapo neatlygintinais kraujo donorais.

Tapti neatlygintinais kraujo donorais išreiškė norą apie 100 administracijos darbuotojų.
Tapti neatlygintinais kraujo donorais išreiškė norą apie 100 administracijos darbuotojų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 4:11 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:19 PM

„Paprastai padedame surengti Kraujo donorystės dienas, kviesdami mūsų tinklo parduotuvių darbuotojus ir pirkėjus tapti kraujo donorais ir sužinoti kuo daugiau apie donorystę čia pat prie parduotuvių įrengtose palapinėse. Tokiose akcijose ne vieną kartą dalyvavo ir administracijos darbuotojai. Todėl šį kartą Kraujo donoro dieną nusprendėme surengti administracijos ofise, kad kraujo galėtų padovanoti kuo daugiau mūsų darbuotojų“, – sako UAB „Senukų prekybos centras“ rinkodaros direktorė Inga Jočienė. Anot I. Jočienės, jau planuojama, kad Kraujo donorystės dienos centriniame ofise bus rengiamos mažiausiai 2 kartus per metus.

Tapti neatlygintinais kraujo donorais išreiškė norą apie 100 administracijos darbuotojų.

„Dažniausiai įmonių darbuotojai neatlygintinais donorais tampa įvairių progų ar švenčių metu, kuomet labiausiai norisi dalintis gerumu. Todėl labai džiaugiamės, kai kolektyvai mus kviečia ir dovanoja kraujo nesant jokiai progai, juk sergantiems kraujo reikia kasdien ir skubiai“, – sako Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos Kraujo centro atstovė Vaida Jurevičiūtė.

Lietuvoje per metus reikia tūkstančių litrų kraujo, kad būtų išgelbėti žmonės, praradę didelį kraujo kiekį dėl sunkių chirurginių operacijų, patirtų traumų, nudegimų, avarijų, žarnyno kraujavimo ar komplikuoto gimdymo. Kraujo perpylimas skiriamas ir kovojant už gyvybes sergančiųjų kraujo ar onkologinėmis ligomis.

Vienintelis kraujo gavimo šaltinis – žmonės, o perpylimui naudojamas kraujas turi būti saugus, dovanotas sveikų donorų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.