Brazilija į kovą su Zikos virusu pasitelks karius

Brazilijos vyriausybė pranešė dislokuosianti 220 tūkst. karių, kurie padės kovoti su uodų platinamu Zikos virusą, skelbia BBC.

123rf.com
123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2016, 2:59 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:02 AM

Kariai lankysis žmonių namuose ir dalys skrajutes su informacija, kaip išvengti Zikos viruso plitimo. Dėl šio viruso tūkstančiai kūdikių gimė su neišsivysčiusiomis smegenimis.

Tokių veiksmų imtasi po to, kai šalies sveikatos ministras Marcelo Castro pareiškė, kad Brazilija pralaimi kovą su virusu.

Nuo viruso skiepų kol kas nėra.

Anot M.Castro, kariai misiją pradės vasario 13 d. Jie dalins skrajutes ir duos patarimų, kaip užkirsti kelią uodų veisimuisi.

Zikos virusas pirmą kartą aptiktas Afrikoje. 1947 metais jis buvo rastas beždžionėse. Amerikos žemyne pirmą kartą liga užfiksuota 2015 metų gegužę. Virusas perduodamas per Aedes tipo uodų įkandimus. Šių uodų galima rasti visose regiono šalyse, išskyrus Kanadą ir Čilę.

Beveik 80 proc. užsikrėtusiųjų nejaučia jokių šio viruso simptomų. Didžiausią nerimą kelia potencialus šios infekcijos poveikis moters įsčiose besivystančiam kūdikiui. Vien nuo pernai spalio Brazilijoje žinoma 3500 atvejų, kai kūdikis gimė su mažomis, neišsivysčiusiomis smegenimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.