Kauno medikai atskleidė, kokia šuns sukandžiotos šešiametės būklė

Kaune palaidas šuo įkando mažam vaikui į veidą. Nelaimė įvyko ketvirtadienį apie 16 val. 35 min. Ryšių gatvėje esančio namo kieme, pranešė policija.

 Kaune mergaitę sukandžiojo į vokiečių aviganį panašus šuo.<br> 123rf.com nuotr.
 Kaune mergaitę sukandžiojo į vokiečių aviganį panašus šuo.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2017, 11:17 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 5:52 PM

Įtariama, kad 6 metų mergaitei įkandęs šuo buvo panašus į vokiečių aviganį. Nukentėjusioji dėl nosies, lūpos ir skruosto sužalojimų paguldyta į ligoninę.

Šiandien 11 val. Kauno klinikose buvo rengiama spaudos konferencija, kurios metu paaiškėjo, kokia mergaitės būklė.

Kauno klinikų Veido ir žandikaulio chrirugijos klinikos vadovas, profesorius, burnos, veido ir žandikaulių chirurgas, habilituotas daktaras Ričardas Kubilius bei gydytoja–rezidentė Justina Servienė papasakojo apie atliktas procedūras.

Šešiametei buvo atlikta operacija, kurios metu buvo susiūtos įkandimų sukeltos žaizdos. Visos žaizdos kąstinės, apima viršutinės lūpos, kairės veido pusės, nosies nugarinę dalį. Taip pat pažeistas priekinis dantis.

„Mergaitės dantis buvo pažeistas po to, kai išsigandusi ji krito. Natūralu, persigandęs vaikas suklupo ir išsimušė dantuką“, – aiškino profesorius R.Kubilius.

J.Servienė papasakojo, kad atliktos procedūros nuostabos nekelia.

„Natūralu, kad žaizdas teko siūti. Valandą trukusiai operacijai buvo suburta nemaža komanda – sutelkti žandikaulių chirurgai, nosies, gerklės ir dantų gydytojai. Ji taip pat profilaktiškai buvo paskiepyta nuo pasiutligės“, – kalbėjo medikė.

Laimė, mergaitės būklė stabili, o šiuo metu endodontas atsatinėja išmuštą dantį. Deja, randų nepavyks išvengti.

„Randai bus, tik neaišku, dideli ar maži. Gali būti, kad liks tik ruoželis, o gali susidaryti ir gilesni randai. Viskas priklausys nuo vidinių organizmo savybių“, – kalbėjo R.Kubilius. 

Mergaitė tvarstoma kasdien. Jai skiriami antibakteriniai vaistai ir kiti medikamentai. Ligoninėje šešiametę stebėjimo tikslais gydytojai laikys iki pirmadienio. 

Ji gydytojams pasakojo, kad ją užpuolė vilkinis agresyvus šuo. Nors vaikų buvo ir daugiau, šuo puolė būtent šešiametę.

Pasak Kauno klinikų medikų, tokių sužalojimų būna, ypač šiltuoju metų laiku. Yra buvę ir didesnių sužalojimų, o nukenčia ir vaikai, ir suaugę. Žmones žaloja ir savi, ir svetimi augintiniai. 

Profesorius tikino, kad ne vieną kartą šuns agresyvumas pasireiškia dėl to, kad šunis erzina. Be to, daug dažniau kanda savi šunys. 

Prie dukters ligoninėje budi mama.

Mergaitę sužalojęs šuo buvo pagautas "Nuaro" darbuotojų ir grąžintas šeimininkui. 

Tyrimą atlieka Kauno prokuratūros prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.