Požymiai, kad galėjote patirti persileidimą ir to nepastebėti

Persileidimas – baisus, bet kartu ir mįslingas įvykis. Medikai iki šiol tiria priežastis, kodėl taip atsitinka. Faktas, kad kiekvienai moteriai tai įvyksta skirtingai, tik padidina mįslę.

 Pačiuose ankstyviausiuose nėštumo etapuose persileidimo simptomai labai nežymūs. <br> 123rf nuotr.
 Pačiuose ankstyviausiuose nėštumo etapuose persileidimo simptomai labai nežymūs. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2017, 1:57 PM

Pagal statistiką apie 15–25 proc. nustatytų nėštumų baigiasi persileidimu. Bet jeigu kalbėsim apie visus nėštumus (įskaitant tuos, apie kuriuos nežinojo net pačios moterys), šis skaičius pasiekia 50 proc.

Tai reiškia, kad jūs galėjote pastoti, patirti komplikacijas ir prarasti kūdikį net neįtardamos, kad tai įvyko. Daugeliu atvejų tai įvyksta, nėštumui nutrūkstant vos spėjus apvaisintam kiaušinėliui įsitvirtinti gimdoje.

Manote, neįmanoma pastebėti, kad jums įvyko persileidimas? Pačiuose ankstyviausiuose nėštumo etapuose persileidimo simptomai labai nežymūs. Paprastai tai gausios kraujo išskyros ir pilvo skausmai, o tai lengva supainioti su menstruacijomis. Be to, dažnai tai kaip tik ir įvyksta tiksliai jūsų įprastų menstruacijų laiku, kaip pagal tvarkaraštį.

Kai moteris žino, kad yra nėščia, bet nesupranta, kad prarado kūdikį, ir jos organizmas toliau gamina nėštumui būdingus hormonus – tokių atvejų pasitaiko vos 1 proc. Kad nebeplaka vaisiaus širdelė, pamato medikai apžiūros metu. Paprastai tokių persileidimų priežastis būna genetiniai vaisiaus nukrypimai.

Tačiau moteris gali patirti persileidimą nežinodama, kad buvo nėščia. Jo simptomus ji supainioja su skausmingomis menstruacijomis:

gausios kraujo išskyros;

stiprūs pilvo skausmai;

temperatūra;

silpnumas;

nugaros skausmai.

Jeigu tokios būsenos metu įtarėte, kad jums gali būti persileidimas, atkreipkite dėmesį į savo išskyras. Jeigu tai tikrai persileidimas, paprastai jose bus baltų sutirštėjimų – tai ir bus neišsivystęs vaisius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.