Nuo šiol įveikti pienligę galima tik viena Canesten® minkštąja makšties kapsule

Makšties infekcija pienligė (kandidozė ar grybelinė makšties infekcija, ar mieliagrybių sukelta infekcija) yra dažna liga, su kuria bent kartą gyvenime susiduria trys iš keturių moterų. Beveik pusei iš jų liga gali pasikartoti. Pienligės sukėlėjas, Candida albicans grybelis, yra natūralios makšties mikrofloros dalis. Sutrikus makšties mikrofloros balansui, susidaro palankios sąlygos grybelio dauginimuisi, todėl gali pradėti vystytis makšties grybelinė infekcija. Pienligė gali būti sutrikusio imuniteto požymis, gydymo antibiotikais pasekmė, netinkamo gyvenimo būdo ar įpročių, kontraceptikų su gausiu estrogenų kiekiu vartojimo rezultatas.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 21, 2018, 8:00 AM

Daugumą moterų vargina šie pienligės simptomai – niežėjimas lytinių organų srityje, sudirgimas makšties prieigose, nedidelis lytinių lūpų pabrinkimas, baltos bekvapės varškinės išskyros.

Pienligė ar bakterinė vaginozė?

Bakterinė vaginozė yra kito tipo makšties infekcija, kuri dažnai painiojama su pienlige. Šių ligų diagnostika yra labai svarbi, nes skiriasi jų sukėlėjai ir gydymas. Dažniausi bakterinės vaginozės simptomai – vandeningos, pilkšvai baltos, nemalonaus „žuvies“ kvapo išskyros, pablogėjimas jaučiamas po lytinių santykių ar menstruacijų metu.

Pienligės gydymas

Jei moteris įtaria, kad susirgo pienlige, pirmą kartą rekomenduojama apsilankyti pas gydytoją. Tuomet moteris sužinos, kad diagnozė teisinga ir ateityje galės pati atpažinti pienligės simptomus ir įsigyti nereceptinį vaistinį preparatą, skirtą grybelinei makšties infekcijai gydyti.

Nuo šiol vaistinėje be recepto galima įsigyti makšties kapsulę, kuri įvedama į makštį prieš miegą. Tai turėtų būti priimtina gydymo forma moterims, nes vietinis vienos dozės gydymas yra trumpas bei paprastas. Taigi, pienligę galima įveikti žymiai paprasčiau.

Tačiau reikia pasikonsultuoti su gydytoju, jei: simptomai nepalengvėja per 7 dienas, atsiranda karščiavimas (≥ 38°C), skauda apatinę pilvo dalį, nugarą, atsiranda nemalonaus kvapo išskyrų iš makšties, pasireiškia pykinimas, pasireiškia kraujavimas iš makšties ir (arba) kartu pečių skausmas.

Be to, kiekviena moteris turėtų prisiminti, kad nepavyks išsigydyti pienligės priemonėmis, kurios tiesiog atstato pH balansą. Pienligė turi būti gydoma priešgrybeliniais vaistais, o žvakutės makšties mikroflorai atstatyti gali būti naudojamos kaip pagalbinė priemonė gydymo metu ar profilaktikai. Todėl gydymui galima rinktis Canesten® vienos dozės makšties kapsulę, kuri yra patogi įvesti į makštį ir veiksmingai gydo pienligę vietiškai, t.y. makštyje. Canesten® vienos dozės minkštąją makšties kapsulę galite įsigyti be recepto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.