Kauno rajone vyko išskirtinis renginys, suvienijęs jaunus ir senjorus

Jadagonių kaime (Kauno r.) surengta „Sveikatingumo stovykla 2018“ sutraukė gausų būrį aktyvaus judėjimo mėgėjų. Tarp jų – ir jaunimas, ir senjorai, pasiryžę ugdyti sveikos gyvensenos įpročius.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro surengta šventė truko tris dienas ir priviliojo per 120 žmonių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro surengta šventė truko tris dienas ir priviliojo per 120 žmonių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2018, 5:23 PM, atnaujinta Aug 28, 2018, 5:24 PM

Antrąkart Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro surengta šventė truko tris dienas ir priviliojo per 120 žmonių.

Organizatorių teigimu, norinčių sveikai stovyklauti buvo dar daugiau, tačiau dalyvių skaičius ribotas. Stovyklautojų amžius – nuo 18 iki 78 metų.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys įsitikinęs, jog ne metai nusako žmogaus amžių, o tai, kaip jis jaučiasi.

„Nemažai vyresnio amžiaus žmonių yra kur kas energingesni negu jaunimas“, – sakė L.Dilys.

Renginio metu dalyviams numatyta daugybė įvairios veiklos: linijiniai šokiai su Lietuvos moterų asociacijos prezidente ir aerobikos trenere Joana Bartaškiene, trenerių vedamos treniruotės su „Flexi-Bar“ lazdomis ir elastinėmis gumomis, pilateso treniruotės. Sveikesnius rytus organizatoriai kvietė pradėti rytinėmis mankštomis.

„Stovykla nustebino dalyvių gausa ir žmonių noru sportuoti, mokytis linijinių šokių judesių. Labai smagu matyti, kad jiems netrūksta entuziazmo, noro gyventi sveikai“, – sakė J.Bartaškienė.

Sveikuolių laukė ne tik tai fizinio aktyvumo veikla – nebuvo pamirštas ir švietimas. Paskaitas apie sveikatos išsaugojimą ir stiprinimą vedė Vytauto Didžiojo universiteto dėstytoja, biomedicinos mokslų daktarė Asta Mockienė.

Vakarais dalyviai šoko pagal gongo ritmą, žiūrėjo filmus po atviru dangumi.

Pasak L.Dilio, kadangi norinčiųjų dalyvauti stovykloje labai daug, nuspręsta tokius renginius organizuoti ir ateityje. Panašūs renginiai tikrai vyks ir kitais metais ir jau ne po vieną, o po du kartus per vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.