Braškėse – mirtinai pavojingas radinys: paragino uogas perpjauti prieš valgant

Braškės atrodo pakankamai nekaltas maisto produktas. Tačiau net ir jos gali tapti mirtinai pavojingomis.

 Žinia apie braškių viduje slypinčias adatas pasklido po to, kai australas Josha Gane'as socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad jo 21 metų draugui teko kęsti stiprius skrandžio skausmus, suvalgius braškę, kurioje slypėjo adata.<br> Facebook.com/joshua.gane.794 nuotr. 
 Žinia apie braškių viduje slypinčias adatas pasklido po to, kai australas Josha Gane'as socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad jo 21 metų draugui teko kęsti stiprius skrandžio skausmus, suvalgius braškę, kurioje slypėjo adata.<br> Facebook.com/joshua.gane.794 nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2018, 4:22 PM

Štai pastaruoju metu australai raginami perpjauti braškes pusiau, prieš dedant jas į burną. Tokių saugumo priemonių skatinama imtis po to, kai keli žmonės prarijo braškes su jų viduje paslėptomis adatomis.

Vienas žmogus, suvalgęs braškę su adata viduje, buvo skubiai nuvežtas į ligoninę. Kitas, devynerių metų berniukas, pavojingą uogą prakando, laimė, neprarijo.

Pakuotės su pavojų keliančiomis braškėmis buvo parduodamos Australijos Naujojo Pietų Velso, Kvinslando ir Viktorijos valstijų prekybos centruose, praneša britų naujienų britų naujienų portalas BBC.

Dėl šio įvykio iš prekybos skubiai atšauktos kelių tiekėjų braškės. O už sveikatos apsaugą atsakingi Australijos pareigūnai įspėjo žmones, perkančius braškes, būti atsargiais.

Žinia apie braškių viduje slypinčias adatas pasklido po to, kai australas Josha Gane'as socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad jo 21 metų draugui teko kęsti stiprius skrandžio skausmus, suvalgius braškę, kurioje slypėjo adata.

Patikrinus kitas braškes pavyko dar vienoje jų rasti dar vieną siuvimo adatą.

Anot J.Gane'o, draugas dėl stiprių skrandžio skausmų buvo nuvežtas į ligoninės priimamąjį.

Po šio įvykio Kvinslando sveikatos apsaugos tarnyba socialiniame tinkle „Twitter“ įspėjo pirkėjus prieš vartojant braškes perpjauti jas pusiau.

„Tai labai žiaurus nusikaltimas ir visuotinis išpuolis prieš visuomenę, taip pat ir išpuolis prieš specifinę pramonės šaką“, – sakė Australijos sveikatos ministras Gregas Huntas.

Ministras pareikalavo atsakingų institucijų nedelsiant įvertinti situaciją.

Šio įvykio tyrėjai, kaip rašo „The Guardian“ naujienų portalas, bijo, kad pasklidus žinioms apie šį įvykį atsiras ir daugiau norinčių pakartoti panašų nusikaltimą.

Kol kas nežinoma, kas į braškes prismaigstė adatų, tačiau šalies valdžia pažadėjo 100 tūkst. Australijos dolerių atlygį už informaciją, kuri padėtų surasti kaltininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.