Telšiškės gydytojos poelgis su paciente liudininkei net išspaudė ašarą

Telšiškė Zita Bumblauskienė, buvusi ilgametė pedagogė, papasakojo jaudinančią istoriją apie šeimos gydytoją, kuri bėdoje atsidūrusiai pacientei padovanojo pinigėlių vaistams. Atsitiktinai kilnaus poelgio liudininke tapusi Zita pripažino, kad šis įvykis suvirpino širdį jai ir aplinkiniams.

Gydytojos poelgis su senyva paciente suvirpino liudininkų širdis.<br>123rf ir M.Patašiaus nuotr.
Gydytojos poelgis su senyva paciente suvirpino liudininkų širdis.<br>123rf ir M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2019, 9:47 PM, atnaujinta Jan 7, 2019, 9:48 PM

Z. Bumblauskienė lankėsi Telšių rajono pirminės sveikatos priežiūros centre. Koridoriuje besiruošiant jai išeiti, iš šeimos gydytojos Indrės Misevičiūtės kabineto išėjo slaugytoja Marija Baužinskienė, kuri ten laukusiai senyvai moteriai įdavė du lapelius: vaistų receptą ir siuntimą į procedūrinį kabinetą. Slaugytoja pasakė, kad gydytoja nurodė nusipirkti vaistus ir tuoj pat juos susileisti procedūriniame kabinete.

Išklausiusi slaugytoją senolė nedrąsiai prasitarė, jog neturinti pinigų, o ir pasiskolinti neturinti iš ko. Tuomet rūpestinga slaugytoja paprašė palaukti, sakydama, kad turi apie tai informuoti gydytoją.

Netrukus slaugytoja vėl išėjo iš gydytojos I. Misevičiūtės kabineto su tuo pačiu receptu ir prie jo priglaustu dvidešimties eurų banknotu, padavė jį pacientei sakydama: „Štai pinigai vaistams. Gydytoja sakė, kad jums būtina nedelsiant susileisti šiuos vaistus. Eikite į artimiausią vaistinę.“

„Aš atiduosiu“, – iš netikėtumo sutrikusi pasakė moteris, turbūt manydama, kad pinigus jai gydytoja skolina.

„Nereikia atiduoti – čia nuo gydytojos, tai jos kalėdinė dovana“, – paaiškino slaugytoja.

Susijaudinusi moteris bėrė padėkos žodžius: „Ačiū, ačiū...“

Pasak Z. Bumblauskienės, slaugytoja su paciente kalbėjosi tyliai, nesireklamuodama, neatkreipdama koridoriuje sėdėjusių pacientų dėmesio, ir tik šalia stovėję žmonės galėjo girdėti šį jaudinantį pokalbį.

„Toks medikių elgesys sujaudino ir mane. Nubraukusi ašarą pagalvojau, kad tikra dovana yra dovana iš širdies, meilės žmogui, ne tik žodžiais palinkint sveikatos, bet ir rūpinantis, kad jis pasveiktų“, – kalbėjo Zita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.