Sukčių jaukas – žinomo plastikos chirurgo D. Radzevičiaus veidas ir vardas

Žinomas plastikos chirurgas daktaras Darius Radzevičius nustebo, pamatęs savo pavardę ir nuotrauką abejotiname puslapyje, prisidengusiame Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pavadinimu.

Plastikos chirurgas Darius Radzevičius nustebo, kad jo vardu ir veidu naudojasi sukčiai, siūlydami abejotinus produktus.<br>„Facebook“ ir T.Bauro nuotr.
Plastikos chirurgas Darius Radzevičius nustebo, kad jo vardu ir veidu naudojasi sukčiai, siūlydami abejotinus produktus.<br>„Facebook“ ir T.Bauro nuotr.
 Taip atrodo oficialus SAM puslapis.<br> Ekrano nuotr. 
 Taip atrodo oficialus SAM puslapis.<br> Ekrano nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 27, 2019, 12:41 PM, atnaujinta Feb 27, 2019, 1:36 PM

Puslapyje paskelbtas straipsnis, kuriame neva kalbinamas D.Radzevičius, pavadintas „Išlyginti raukšles ir „nušluostyti“ nuo veido 20 metų galima vos per 28 dienas: be patempimo ir injekcijų“.

Straipsnyje chirurgas pavadintas profesoriumi, vyriausiuoju Lietuvos Sveikatos apsaugos departamento dermatologu ir kosmetologu.

„Pamalonina, žinoma, tokie žodžiai, kaip „profesorius“, „dermatologas“ ar „kosmetologas“, bet gal galit patarti, kaip šitiems klounams, kurie naudojasi mano vardu (ir veidu), galima prikirpti kiaušinius?“ – klausė puslapio ekrano nuotrauka savo „Facebook“ paskyroje pasidalijęs gydytojas D.Radzevičius.

Portalui lrytas.lt daktaras sakė, kad dėl neteisėto jo vardo ir atvaizdo naudojimo jau kreipėsi į policiją. Dėl to buvo surašytas protokolas ir perduotas tyrėjams.

Ne tik pagal pavadinimą, bet ir pagal turinį galima suprasti, kad puslapis, pasinaudojęs žinomo chirurgo vardu, nėra oficiali Sveikatos apsaugos ministerijos svetainė, nors išoriškai atrodo šiek tiek panašiai.

Sveikatos apsaugos ministerijos spaudos tarnybos patarėja, laikinai vykdanti vedėjo funkcijas Alina Žilinaitė pabrėžė, kad SAM savo internetinėje svetainėje niekada neprekiavo ir neprekiauja jokiais vaistais.

„Iš tiesų tai jau nebe pirmas kartas, kai prisidengdami SAM vardu sukčiai bando parduoti neaiškios kilmės produktus. SAM jau anksčiau ne kartą yra kreipusis į atsakingas institucijas dėl klaidinančios informacijos skleidimo ir artimiausiu metu dar kartą kreipsis į jas“, – žadėjo A.Žilinaitė.

Pašnekovė įspėjo gyventojus nepasitikėti interneto reklamose peršamais produktais.

„Atkreipiame dėmesį, kad vartodamas abejotinos vertės produktą, žmogus rizikuoja savo sveikata. Svarbu žinoti, kad gyventojai turėtų rinktis tik patikrintus, Lietuvoje registruotus vaistus ir gydymosi būdus.

O juos derėtų pirkti tik legaliose prekybos vietose arba jų internetinėse svetainėse, kurios yra pažymėtos specialiu logotipu, nurodančiu, kad šioje vaistinės internetinėje svetainėje pirkti vaistus yra saugu“, – sakė A.Žilinaitė.

Interneto svetainės logotipu galima pasitikėti tik tada, kai jį paspaudus atsiranda vaistinių, parduodančių vaistus nuotoliniu būdu sąrašas. Lietuvos atveju šią informaciją matysite www.vvkt.lt svetainėje.

Šį logotipą privalo turėti kiekviena legali internetinė vaistinė visose Europos Sąjungos šalyse. Logotipas privalomas tik vaistų prekybai internetu. Nei maisto papildams, nei medicinos pagalbos priemonėms jis neprivalomas. Tačiau įsigiję minėtus produktus iš legaliai veikiančių vaistinių, jūs būsite tikri, kad šie gaminiai yra saugūs, nes jų pardavėjas yra legalus ir kontroliuojamas.

„Jei vaistus perkate turguje, iš prekeivių ar internetinės svetainės, kuri neturi aukščiau minėto logotipo, galite įsigyti falsifikatų. Tokių preparatų sudėtyje esančios medžiagos gali būti netinkamų kiekių, juose gali būti visai kitos medžiagos, nei tvirtinama arba pastarųjų gali išvis nebūti. Nerizikuokite savo sveikata“, – paragino ministerijos patarėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.