Mama palūžusi: iš sunkiai sergančio 4-mečio šaiposi netgi suaugusieji

Keturmečio berniuko, kuris dėl retos gyvenimą trumpinančios ligos priaugo beveik 19 kg svorio, motiną stebina žiaurūs komentarai apie vaiko antsvorį, kurių jos mažylis susilaukia daugiausia iš suaugusiųjų.

Remiantis GNPDHAD asociacijos duomenimis, pasaulyje yra tik 100 vaikų, sergančių šia liga, ir tie, kuriems ji diagnozuota, paprastai miršta paauglystėje ar vos sulaukę 20-ies.<br> 123rf nuotr.
Remiantis GNPDHAD asociacijos duomenimis, pasaulyje yra tik 100 vaikų, sergančių šia liga, ir tie, kuriems ji diagnozuota, paprastai miršta paauglystėje ar vos sulaukę 20-ies.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2019, 10:01 PM, atnaujinta Oct 17, 2019, 2:25 PM

Keturmečiui Banneriui Searsui pernai birželį, praėjus keletui mėnesių po to, kai jo svoris pradėjo didėti nerimą keliančiu greičiu ir atsirado kvėpavimo problemų, buvo diagnozuotas ypač retas centrinės kilmės hipoventiliacijos sindromas (ROHHAD).

Dėl šio sindromo vaikas sveria beveik dvigubai daugiau nei jo bendraamžiai.

Berniuko motina Lyndsay Sears (39 m.) teigė, kad ją pribloškė kai kurių suaugusiųjų reakcija į jos sūnų, pridurdama, kad jų komentarai žlugdantys.

„Nemaniau, kad žmonės gali būti tokie žiaurūs“, – sakė ji.

Kirpėja iš Rod Ailando (JAV) papasakojo, kaip viena moteris atsisakė duoti B.Searsui saldumynų, kai ji su sūnumi atėjo į jos namus per Helovino šventę, persirengę kostiumais.

Kitą kartą mugės metu, kai B.Searsas valgė spurgą, moteris pradėjo rodyti į berniuką pirštu ir išpūtė savo žandus, šaipydamasi iš to, kad mažylis turi antsvorio. 

„2019 metais, kai esama tiek daug nematomų ligų, mane sukrėtė, kad suaugęs žmogus gali taip elgtis. Jis dar per mažas ir nesuprato, kad moteris iš jo tyčiojosi, tačiau žmonės nepaprastai žiaurūs“ – sakė dviejų vaikų motina. 

ROHHAD sindromas reiškia greitą nutukimą su pagumburio disreguliacija, hipoventiliacija ir autonomine dereguliacija.

Remiantis ROHHAD asociacijos duomenimis, pasaulyje yra tik 100 vaikų, sergančių šia liga, ir tie, kuriems ji diagnozuota, paprastai miršta paauglystėje ar sulaukę vos 20-ies.

B.Searsui ligos simptomai prasidėjo 2018 m. vasarį, kai po šešių savaičių trukusio gripo jis priaugo apie 3 kilogramus. Berniuko svoris ir toliau augo, atsirado kvėpavimo problemų, o pernai rugsėjį kilo virusinė infekcija, dėl kurios šešis mėnesius teko praleisti ligoninėje.

Berniukui taip pat praėjusį gruodį buvo išoperuotas auglys ir po to taikyta eksperimentinė mažų dozių chemoterapija, dėl kurios jis prarado plaukus.

Parengta pagal metro.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.