Atkūrus dantis sugrįžta noras šypsotis

„Jauku kaip namuose“, – pirma mintis, kylanti užsukus į Vilniaus centre įsikūrusią dantų implantologijos ir protezavimo kliniką „Dental P.R.O“. Sunku patikėti, kad už nedidelio stilingo priimamojo sienų atliekamos unikalios dantų atkūrimo ant implantų procedūros, kurios net ir žmonėms, praradusiems visus dantis, naujais leidžia džiaugtis vos po kelių dienų.

 „Dental P.R.O“ vadovė Inga Urbšienė ir gydytojas burnos chirurgas Julius Jankauskas
 „Dental P.R.O“ vadovė Inga Urbšienė ir gydytojas burnos chirurgas Julius Jankauskas
 „Lapkričio 7-ąją rengiame nemokamą seminarą pacientams. Kviečiame dalyvauti visus, kam aktuali dantų atkūrimo problema“. „Dental P.R.O“ vadovė I.Urbšienė.
 „Lapkričio 7-ąją rengiame nemokamą seminarą pacientams. Kviečiame dalyvauti visus, kam aktuali dantų atkūrimo problema“. „Dental P.R.O“ vadovė I.Urbšienė.
 Unikali bedančių gydymo metodika padeda visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant 4 implantų.
 Unikali bedančių gydymo metodika padeda visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant 4 implantų.
 Atkūrus dantis sugrįžta noras šypsotis
 Atkūrus dantis sugrįžta noras šypsotis
Daugiau nuotraukų (4)

Diana Jaura

Oct 28, 2019, 9:00 AM, atnaujinta Oct 28, 2019, 10:06 AM

Pasak „Dental P.R.O“ vadovės gydytojos odontologės ortopedės Ingos Urbšienės, kuriant kliniką ypatingas dėmesys buvo skiriamas maloniai estetiškai aplinkai ir siekiui suburti profesionalią ir kvalifikuotą komandą.

Gydytojos manymu, kiekvienoje dantų gydymo srityje turi dirbti tos srities specialistai, baigę tam skirtus mokslus ir turintys reikiamų įgūdžių.

„Pavyzdžiui, implantavimą mūsų klinikoje atlieka tik kvalifikuoti burnos chirurgai. Mūsų taikomos unikalios metodikos ir modernios technologijos implantavimą leidžia atlikti pacientui maksimaliai patogiai ir patikimai, bet tam, kad visos implantų teikia- mos galimybės būtų panaudotos ir kad būtų patenkinti pacientų poreikiai, darbuotis turėtų tik kvalifikuoti profesionalai“, – įsitikinusi I.Urbšienė.

I.Urbšienės teigimu, klinikoje „Dental P.R.O“ pacientai gali gauti platų spektrą dantų gydymo paslaugų – nuo pačių paprasčiausių profilaktinių tyrimų iki sudėtingiausių procedūrų, kai dantys atkuriami bedančiams pacientams.

Pagrindinis klinikos kolektyvo prioritetas visada išlieka vienas – paskatinti žmones laiku ir tinkamai pasirūpinti dantų sveikata, kad gydymo prireiktų kuo vėliau.

Gyvenimo pasirinkimas – gydyti žmones

„Kad būsiu gydytoja, žinojau jau mokykloje, – sakė klinikos vadovė I.Urbšienė. – Dešimtoje klasėje teko ilgesnį laiką praleisti ligoninėje.

Ten būdama pamačiau, kaip pasiaukojamai dirba medikai, supratau, koks kilnus ir altruistiškas darbas yra rūpintis žmogaus sveikata.

Pasakiau sau: aš būsiu gydytoja. Baigusi mokyklą nedvejodama pasirinkau medicinos studijas, o vėliau ir odontologo ortopedo specialybę.“

Šioje srityje I.Urbšienė dirba jau 18 metų. Pradžioje patirties ji įgijo Vilniuje gerai žinomose odontologijos klinikose, o prieš 7 metus drauge su kolegomis profesionalais nutarė steigti savo kliniką.

„Supratome, kad žmonėms reikia ne tik ypač aukštos kokybės odontologijos paslaugų, bet ir artimo asmeninio ryšio, jaukios, estetiškos, namus primenančios aplinkos, sušvelninančios ne visada malonų dantų gydymo procesą“, – sakė I.Urbšienė.

„Geriausia turėti savus sveikus dantis, todėl nuolat raginame žmones ypatingą dėmesį skirti jų profilaktikai, – tvirtino klinikos vadovė. – Atkreipiau dėmesį, kad iš sovietinių laikų paveldėtas ir ilgą laiką gyvavęs atsainus požiūris į dantų sveikatą pamažu keičiasi.

Ypač tai matau bendraudama su jaunesnės kartos pacientais – jie domisi dantų gydymo naujovėmis, yra linkę kuo anksčiau užbėgti už akių galimoms dantų sveikatos problemoms.

Deja, nemažai vyresnės kartos pacientų vis dar vadovaujasi senuoju požiūriu, o turint omenyje, kad dauguma jų gydyti burnos sveikatą mažai tausojančiais senaisiais gydymo metodais, dažnai tenka susidurti su daugumos ar net visų dantų praradimu.

Džiugu, kad naujausios technologijos ir pažangios metodikos padeda ir šiais atvejais.

Nauji dantys – jau po kelių dienų

Vienas iš dviejų klinikoje „Dental P.R.O“ dirbančių ir implantuojančių gydytojų yra burnos chirurgas Julius Jankauskas.

Jis plačiau papasakojo apie klinikoje taikomą unikalią bedančių pacientų gydymo metodiką „visi ant keturių“, leidžiančią visus vieno žandikaulio dantis atkurti tik ant keturių implantų.

Pasak gydytojo, taikant šią metodiką ypač svarbi tiksli diagnozė ir galimybė rasti implantavimui tinkamą žandikaulio vietą.

Šiuo atveju labai praverčia kompiuterinės technologijos – burnos sveikatos diagnostika atliekama 3D kompiuteriniu tomografu.

„Per vieną vizitą pašalinami, jeigu reikia, burnoje likę nepatikimi dantys ir įsukami dantų implantai. Vieno žandikaulio dantims atkurti paprastai pakanka 4 implantų.

Taigi per vieną vizitą galima atkurti ir abiejų žandikaulių dantis. Kad pacientas nenuvargtų, atsipalaiduotų ir be reikalo nesibaimintų, paprastai atliekant šią procedūrą taikoma intraveninė nejautra – sedacija“, – trumpai apie metodikos taikymo eigą papasakojo J.Jankauskas.

Pasak jo, jau po dienos ar kelių ant implantų gali būti pritvirtinti estetiški, tvirti ir patogūs laikini dantys, kurie vėliau, maždaug po pusmečio, pakeičiami nuolatiniais.

Taigi pacientams nereikia nei skausmingų ir nepatogių procedūrų, nei daugybės vizitų, o atitinkamai – nepageidaujamų investicijų.

Kalbėdama apie naujųjų dantų ant implantų patikimumą ir ilgaamžiškumą klinikos vadovė I.Urbšienė pabrėžė, kad šie dantys gali džiuginti labai ilgai, net ir visą gyvenimą, bet labai svarbi tinkama jų priežiūra.

„Manau dar nepakankamai kalbama apie paties paciento asmeninę atsakomybę už naujuosius dantis ir būtinybę kruopščiai jais rūpintis. Reguliari ir tinkama priežiūra yra tiesiog būtina, kad naujieji dantys būtų patikimai.“

Lapkričio 7 d. dantų implantologijos ir protezavimo klinika „Dental P.R.O“ rengia nemokamą seminarą pacientams.

Kviečiami dalyvauti visi, kam aktuali dantų atkūrimo problema. „Seminaro dalyviams išsamiai papasakosime apie gydymo metodiką „visi ant keturių“ ir kitus klinikoje taikomus dantų atkūrimo sprendimus.

Žmonės galės nemokamai individualiai pasikonsultuoti, išsitirti burnos būklę“, – atvykti į nemokamą renginį kvietė I.Urbšienė.

Graži išorė – sveikas vidus

Paklausta, kokių norų ir pageidavimų, susijusių su naujais dantimis ant implantų, turi pacientai, gydytoja odontologė ortopedė I.Urbšienė sakė, kad moterys ir jaunesnio amžiaus pacientai paprastai akcentuoja estetinius dalykus – formą, spalvą, o vyrai ir vyresni žmonės daugiau dėmesio kreipia į funkcionalumą – tvirtumą, galimybę kramtyti.

„Galiu pasakyti viena: visi be išimties daugumą ar visus dantis praradusių pacientų po implantavimo procedūros ir pritvirtinus naujus dantis kur kas dažniau ir plačiau šypsosi, nors tokią galimybę buvo beveik pamiršę, – sakė I.Urbšienė. – Viena pažįstama moteris, kurios sutuoktiniui atkūrėme dantis, man sakė: „Mano vyras beveik nesuveria burnos – nuolat šypsosi. O kai šypsosi jis, šypsausi ir aš.“

Tai puiku, nes kuo daugiau žmogus šypsosi, kuo gražesnė ir sveikesnė yra jo išorė, tuo fiziškai ir emociškai yra sveikesnis ir vidus.

Šios šypsenos – mūsų klinikos kolektyvo bendrų pastangų rezultatas ir geriausias mūsų darbo įvertinimas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.