Smarkiai sunegalavęs plungiškis kreipėsi į Klaipėdos ligoninę: mediko reakcija jį pribloškė

Į ligoninę atvykęs plungiškis negalėjo patikėti įstaigos darbuotojų darbo kokybe. Jį priėmęs gydytojas neapžiūrėjęs paciento nusprendė, kad jis sveikas ir esą pasiūlė, kaip pats vyras tvirtino, „p**dint iš čia“.

Plungiškis Vaidas Alminauskas negalėjo patikėti ligoninės darbuotojų elgesiu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Plungiškis Vaidas Alminauskas negalėjo patikėti ligoninės darbuotojų elgesiu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2020, 8:46 PM, atnaujinta Feb 25, 2020, 7:40 AM

Plungiškiui Vaidui Alminauskui (35 m.) pradėjo stipriai skaudėti galvą, sutriko jo koordinacija. Iš šeimos gydytojo jis gavo siuntimą į Respublikinę Klaipėdos ligoninę. 

„Priėmimo skyriuje sėdėjo trys moterys, apsirengusios paprastai – darbinės aprangos jos nevilkėjo – lyg pačios būtų pacientės. Pasidėjau lagaminėlį ant stalelio, nes prie žemės lenktis kai galva ir taip sukasi, būtų tikrai sunku. Jos liepė patraukti lagaminą, nes neva galiu subraižyti stalą. 

Paprašius, kad moterys prisistatytų (iš kur aš žinau į kieno rankas atiduodu savo siuntimą pas gydytoją?), viena jų prisipažino, esanti valytoja, o kita tėškė: „Kas tu toks, kad reikėtų tau prisistatyti?“ Nenorėjau pyktis, tiesiog padaviau siuntimą vienai iš jų, kad nuneštų daktarui. Paskui girdėjau, kaip kiti pacientai koridoriuje skundėsi: „Dieve, dieve, kur mes papuolėm“, – pasakojo vyras.

Anot pašnekovo, skyriaus vedėjas taip pat neprisistatė, kas jis toks.

„Kai paprašiau, kad prisistatytų, atsisakė tai padaryti. Jis manęs nė neapžiūrėjo. Ant siuntimo jis uždėjo antspaudą ir pasakė: „Esi planinis ligonis, iš akių matau, kad sveikas, gali p**dint iš čia.“

Tačiau aš nebuvau planinis ligonis. Pasikalbėjęs su gydytoju iškviečiau žurnalistus, pasikviečiau draugus. Gydytojas neigė šitaip kalbėjęs, nors visi aplinkui girdėjo.

Vėliau man pasidarė dar blogiau, buvau nualpęs – greitoji medicinos pagalba išvežė į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Antradienį vėl važiuosiu į Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikas. 

Man diagnozavo kraujagyslių susiaurėjimą. Tikrai nesikreipiau į gydytojus dėl slogos, sergu keletu ligų. Nesuprantu, kaip šitaip galima elgtis. Juk aš turiu teisę sužinoti, kas mane gydo, turiu teisę į gydytojo apžiūrą.

Man atrodo, tokius atvejus reikia viešinti, gal kažkada ateis laikai, kai tokių cirkų nebebus. Tokie medikai negali dirbti. Jaučiuosi įskaudintas.

Medikų etikos komisija turėtų šio mediko darbą patikrinti. Kodėl jis gauna gerą atlyginimą dirbdamas taip neatsakingai? Vis dėlto, per savo gyvenimą sutikau daugybę gydytojų, kuriems esu be galo dėkingas, kuriems rūpi jų pacientai“, – kalbėjo plungiškis.

Paciento pateikta informacija neatitinka tikrovės

Anot teisininkės Renatos Baužienės, įvertinus tos dienos vaizdo įrašus bei sveikatos priežiūros specialistų paaiškinimus, nustatyta, kad paciento pateikta informacija neatitinka tikrovės.

„Kreipimosi į įstaigą metu paciento sveikatos būklė neatitiko Būtinosios medicinos pagalbos teikimo masto bei reikalavimų, patvirtintų sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka. Sveikatos priežiūros specialisto duomenimis, pacientui buvo išduotas šeimos gydytojo siuntimas ištyrimui planine tvarka“, – sakė R.Baužienė.

Teisininkė priminė, kad planinis gydymas pacientams skiriamas iš anksto užsiregistravus ir suderinus su sveikatos priežiūros specialistu įstaigoje nustatyta tvarka. Planiniam gydymui pacientai priimami darbo dienomis, darbo valandomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.