Naujausi duomenys dėl koronaviruso: ištirti 5, laukiama 1 ėminio rezultatų 21.50 val. duomenimis

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad trečiadienį 21.50 val. laboratorija pradėjo ištyrė 5 naujus ėminius. Visų jų rezultatai yra neigiami. Dar liko ištirti 1 ėminį. 

Naujausi duomenys dėl koronaviruso: pradėti tirti 11 naujų ėminių.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Naujausi duomenys dėl koronaviruso: pradėti tirti 11 naujų ėminių.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Naujausi duomenys dėl koronaviruso: pradėti tirti 11 naujų ėminių.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Naujausi duomenys dėl koronaviruso: pradėti tirti 11 naujų ėminių.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Naujausi duomenys dėl koronaviruso: pradėti tirti 11 naujų ėminių.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Naujausi duomenys dėl koronaviruso: pradėti tirti 11 naujų ėminių.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 4, 2020, 8:48 AM, atnaujinta Mar 4, 2020, 10:09 PM

Šiandien iki šiol iš viso ištirta 16 ėminių, per vakar dieną – 26.

Iki šiol iš viso atliktas 231 tyrimas dėl įtariamo koronaviruso.

Kovo 4 dienos duomenimis, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras stebi 4981 asmenį, keliavusį į teritorijas, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje.

Kol kas Lietuvoje patvirtintas vienas užsikrėtimo koronavirusu atvejis.

Pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis Lietuvoje nustatytas penktadienį. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 d. grįžusiai pacientei.

Dėl koronaviruso grėsmės Švietimo ministerija ragina perkelti mokinių olimpiadas

Atsižvelgdama į paskelbtą ekstremaliąją situaciją dėl koronaviruso grėsmės ir Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ragina vėlesniam laikui nukelti mokinių olimpiadas ir kitus renginius.

Ministerijos pranešime siūloma iki kovo 31 dienos suplanuotas ir turėjusias vykti olimpiadas, konkursus bei kitus renginius pagal galimybes perkelti į balandžio ir gegužės mėnesius.

„Mokinių olimpiados ir konkursai į vieną būrį sukviečia vaikus iš visų šalies kampelių, o tokios sąlygos kelia papildomą riziką plisti virusui. Mums labai rūpi mokytojų, mokinių ir jų šeimų sveikata ir saugumas, dėl to siūlome imtis papildomų atsargos priemonių užtikrinant koronaviruso prevenciją“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Jolanta Urbanovič.

Anksčiau mokykloms rekomenduota atidėti šimtadienius, Kaziuko muges ar kitas masines šventes.

Pasaulyje užfiksuota beveik 93 tūkst. kiniško koronaviruso atvejų, taip pat – per 3 tūkst. mirčių.

Dėl koronoviruso grėsmės rekomenduojama vengti grynųjų pinigų

Dėl koronaviruso grėsmės Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) rekomenduoja vengti atsiskaityti grynaisiais pinigais ir siūlo rinktis elektronines priemones – banko korteles, elektroninę bankininkystę.

„Jeigu visgi atsiskaitoma banknotais ir monetomis, būtina kuo dažniau plautis rankas, neliesti veido neplautomis rankomis. Tokiu atveju, kai atsiskaitant tenka rankiniu būdu suvesti PIN kodus, taip pat būtina iškart atsakingai pasirūpinti rankų higiena“, – teigiama SAM išplatintame pranešime.

Vengti atsiskaitymo grynaisiais pinigais sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga rekomendavo dar šeštadienį per spaudos konferenciją, tačiau vėliau Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos banko išplatintame pranešime teigta, jog „nėra įrodymų, kad koronavirusas plistų per euro banknotus. (...) Žmonės toliau gali laisvai atsiskaitinėti grynaisiais pinigais“.

„Tai yra atnaujintos SAM ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rekomendacijos bei patarimai gyventojams. Visuomenės sveikatos specialistai įžvelgia riziką – ji nedidelė, bet yra – todėl teikiame atnaujintas ir patikslintas rekomendacijas, nes turime atkreipti žmonių dėmesį, įspėti, kad jie žinotų ir galėtų patys nuspręsti“, – BNS sakė sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė.

Medikų bendruomenei parengtos koronaviruso gydymo rekomendacijos

Anot ministerijos, Vyriausybei paskelbus ekstremalią situaciją dėl viruso, tikslingam efektyviam medikų darbui užtikrinti būtina turėti naujaisiais moksliniais tyrimais pagrįstą gydymo algoritmą suaugusiesiems ir vaikams, taip pat sergantiesiems gretutinėmis ligomis.

Pasak Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų klinikos vadovės Auksės Mickienės, COVID-19 turi dvi stadijas. Pirmoji, kai liga serga tie, kurie grįžo iš rizikos zonų užsienyje, o antroji – kai liga plinta visuomenėje.

Medikai ir ekspertai specialiai suburtoje darbo grupėje parengė koronoviruso diagnostikos ir gydymo algoritmą, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, tai rekomendacijos medikams, pagal kurias būtų gydomi COVID-19 sergantys žmonės. Jos medikų bendruomenei bus išplatintos artimiausiu metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.