Tik kokybiška slauga milijonams garantuos saugią ir orią senatvę

Naujausios medicinos žinios ir gydymo metodai tapo prieinami daugeliui išsivysčiusių valstybių gyventojų, reikšmingai didėjo švietimo ir žinių prieinamumas, sudaręs prielaidas gyventojams geriau suprasti sveiko gyvenimo būdo įtaką ilgaamžiškumui ir integruoti sveiko gyvenimo praktikas į savo kasdieninę rutiną.

Laidos akimirka.<br>Lietuvos ryto TV Stop kadras
Laidos akimirka.<br>Lietuvos ryto TV Stop kadras
Laidos akimirka.<br>Lietuvos ryto TV Stop kadras
Laidos akimirka.<br>Lietuvos ryto TV Stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 22, 2022, 11:19 AM, atnaujinta Jun 22, 2022, 11:22 AM

Didelę reikšmę gyvenimo trukmės ilgėjime vaidina profesionalūs slaugos specialistai, be kurių kasdienio darbo tokia statistika vargu ar galėtume pasidžiaugti. Domėjomės kur slaugos specialistai yra ruošiami ir kaip Lietuvai sekasi.

Socialinių mokslų kolegija yra didžiausia Lietuvoje nevalstybinė aukštoji mokykla, veikianti nuo 1994 metų. Įsikūrusi Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Kolegija siūlo platų studijų programų pasirinkimą informatikos, sveikatos, menų, verslo ir viešosios vadybos, teisės, socialinių mokslų studijų krypčių grupėse.

„Pačios populiariausios studijos – tai estetinės kosmetologijos, transporto ir logistikos, tarptautinio verslo ir komunikacijos bei prieš metus pradėtos slaugos studijų programos“, - sako Inga Bilinkšienė, SMK Kauno filialo vadovė.

Kasmet Socialinių mokslų kolegiją pasirenka nemažas skaičius norinčiųjų studijuoti. Kolegija vilioja studentus ne tik studijomis, bet ir puikia inovatyvia aplinka, kuri jaunam žmogui labai svarbi. Jau pirmaisiais metais slaugos studijų programą pasirinko virš 40 studentų.

Slaugytojų poreikis auga visame pasaulyje

Kolegijoje studentai susipažįsta ne tik su teorija. „Bendrosios praktikos slaugos studentai įgyja daug praktinės patirties, mokosi suteikti pirmąją medicininę pagalbą, atlikti injekcijas, infuzijas bei atlieka išorės praktiką didžiosiose Lietuvos gydymo įstaigose. Tokiose kaip respublikinės ligoninės, klinikinės ligoninės, poliklinikos, reabilitacijos centrai ir slaugos namai. Studentai tarsi „matuojasi“ slaugytojo profesiją, pasirenka kur norėtų dirbti ir dažnai gauna darbą dar net nebaigę studijų“,- sako Alma Zažeckienė, SMK Kauno filialo studijų programos vadovė.

Ši studentų laida praktinių užsiėmimų metu patyrė tai, ko net nesapnavo ankstesių laidų studentai. Prasidėjus Covid19 pandemijai, jie dirbo Kauno klinikinėje ligoninėje, kur įgavo neįkainojamos patirties.

Tai unikali specialybė, kuriai vien mokslinių ir praktinių žinių nepakanka

„Slaugytojo darbe bendravimas yra vienas svarbiausių dalykų. Jeigu esi nuoširdus, tai ir pacientas tavimi labiau pasitiki ir sveikstama greičiau“, – sako Laura Tarbūnaitė, Vilniaus kolegijos studentė, atliekanti praktiką slaugos ir reabilitacijos centre „Gemma“. Šiame centre kiekvienam svečiui slaugytojos skiria itin daug dėmėsio. Slaugytojų nuoširdumas, atjauta, šiluma ir pagarba dažnai perauga į tikrą draugystę.

Jeigu norite ir dirbti, ir keliauti – galite rinktis slaugytojo darbą Norvegijoje

Socialinių mokslų kolegijos patalpose Vilniuje įsikūręs „Centric Care Lietuva“ vykdo slaugytojų atrankas darbui Norvegijoje ir organizuoja Vilniuje vykstančius specializuotus norvegų kalbos kursus. Jeigu vis dar svajojate keliauti po pasaulį ir dirbti tuo pačiu metu – sukluskite. Šiame centre Jūs galėsite ne tik išlaikyti norvegų kalbos egzaminą, bet ir dar neišvykus iš Lietuvos gauti patvirtintą darbo vietą ir žinoti, kur būsite įdarbinti.

Itin džiugina ir tai, kad „Centric Care“ palaiko ryšį su visais įsidarbinusiais slaugytojais Norvegijoje ir po jų išvykimo.

Kur įsidarbina slaugos studijas baigę studentai ir kokios įstaigos jų laukia atvėrę duris, žiūrėkite laidoje „Renkuosi studijuoti“ trečiadienį 12.30 per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.