Kompensuojamosiomis medicinos pagalbos priemonėmis siūloma laikyti ir specialiosios medicininės paskirties maisto produktus

Kompensuojamosiomis medicinos pagalbos priemonėmis siūloma laikyti ne tik medicinos priemones, bet ir specialiosios medicininės paskirties maisto produktus, kurie įrašyti į Kompensuojamųjų medicinos pagalbos priemonių kainyną ir kurių įsigijimo išlaidos yra kompensuojamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų.

Seimo narys Antanas Matulas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Seimo narys Antanas Matulas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2023, 5:15 PM

Tokias Farmacijos įstatymo pataisas įregistravo Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas ir šio komiteto nariai Jurgita Sejonienė, Rimantė Šalaševičiūtė, Aurelijus Veryga, Orinta Leiputė, Linas Slušnys.

Priėmus įstatymo pataisas, bus suderintos Farmacijos ir Sveikatos draudimo įstatymų nuostatos, užtikrintas aiškumas ir išvengta nereikalingo poįstatyminių teisės aktų keitimo.

Siūlomos Farmacijos įstatymo pataisos numato, kad „kompensuojamosios medicinos pagalbos priemonės – medicinos priemonės (kaip ši sąvoka suprantama Sveikatos sistemos įstatyme) ir specialiosios medicininės paskirties maisto produktai (kaip ši sąvoka suprantama Sveikatos draudimo įstatyme), kurie įrašyti į Kompensuojamųjų medicinos pagalbos priemonių kainyną ir kurių įsigijimo išlaidos ar jų dalis privalomuoju sveikatos draudimu apdraustiems asmenims yra kompensuojama iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų.“

Šiuo metu Farmacijos įstatyme yra nustatyta, kad kompensuojamosiomis medicinos pagalbos priemonėmis laikomos tik medicinos priemonės ir specialiosios medicininės paskirties maisto produktų jos neapima.

Siūloma, kad įstatymo pataisos įsigaliotų 2023 m. liepos 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.