Buvusiai Raseinių poliklinikos direktorei atsiėmus ieškinį, teismas nutraukė bylą dėl įstaigos vadovo konkurso rezultatų panaikinimo

Šiaulių apylinkės teismas nutraukė bylą dėl Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) konkurso rezultatų panaikinimo. Teismas panaikino anksčiau taikytas laikinąsias apsaugos priemones, kuriomis buvo įpareigota sustabdyti naujai paskirto vadovo Pauliaus Aukštikalnio darbo sutarties galiojimą iki kol bus išspręstas ginčas dėl konkurso rezultatų.

Raseinių poliklinika<br>Raseinių rajono savivaldybės nuotr.
Raseinių poliklinika<br>Raseinių rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 9:32 AM, atnaujinta Sep 28, 2023, 9:40 AM

Šį sprendimą teismas priėmė buvusiai PSPC direktorei Violetai Užringienei atsiėmus ieškinį.

Teismas anksčiau buvo priėmęs laikinąsias priemones – darbo sutarties pasirašymo procedūros sustabdymą, kuria Raseinių rajono savivaldybės administracija buvo įpareigota nesudaryti darbo sutarties su konkursą PSPC direktoriaus pareigoms užimti laimėjusiu pretendentu, o jei tokia darbo sutartis jau sudaryta – buvo nustatytas laikinas darbo sutarties vykdymo sustabdymas.

Teismas paskirstė bylinėjimosi išlaidas ir grąžino ieškovei dalį sumokėto žyminio mokesčio.

Buvusi PSPC direktorė, atsisakydama ieškinio, nurodė, kad susipažinus su išreikalauta medžiaga – abiejų konkursų posėdžių protokolais ir garso įrašais, nebekyla abejonių dėl konkurso objektyvumo.

ELTA primena, kad rugpjūčio pirmojoje pusėje buvo paskelbta, kad Raseinių ligoninės direktoriaus pareigas laimėjo Gintaras Pikūnas, o Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) – P. Aukštikalnis.

Visgi po buvusios poliklinikos direktorės kreipimosi, Šiaulių apylinkės teismas buvo priėmęs sprendimą sustabdyti naujai paskirto vadovo P. Aukštikalnio darbo sutarties galiojimą iki kol bus išspręstas ginčas dėl konkurso rezultatų.

Daugiausiai abejonių viešoje erdvėje kilo dėl kitos Raseinių gydymo įstaigos – ligoninės konkurso skaidrumo. Dėl to pasipiktinimą išreiškė dalis ligoninės darbuotojų.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, kad, nepasibaigus ligoninės vadovo konkursui, savivaldybė jau turėjo kandidatą šioms pareigoms užimti. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.