Bangladeše – didžiausias istorijoje mirtinos karštinės protrūkis

Bangladešas praneša apie didžiausią dengės karštinės protrūkį šalies istorijoje. Nuo metų pradžios ši uodų pernešama liga jau pražudė daugiau kaip 1 000 žmonių, rodo valstybinės sveikatos tarnybos duomenys. Tai keliskart daugiau nei iki šiol daugiausiai aukų – 281 – pareikalavę pernai metai.

Bangladešas, Dengė karštligė<br>Scanpix/AFP nuotr.
Bangladešas, Dengė karštligė<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 5:11 PM

Iš viso nuo metų pradžios institucijos užregistravo 200 000 dengės karštinės atvejų. Tarp mirusiųjų, oficialiais duomenimis, yra 112 vaikų.

Šiemet mirties atvejų skaičius yra didesnis nei per visus metus nuo pirmojo didelio ligos protrūkio Bangladeše 2000 m. kartu sudėjus, agentūrai AFP sakė buvęs sveikatos tarnybos vadovas Be-Naziras Ahmedas.

Mokslininkai smarkų protrūkį šiais metais aiškina nepastoviu kritulių kiekiu ir aukštomis temperatūromis per kasmetinį musoninių liūčių sezoną, o tai yra idealios sąlygos uodams daugintis.

Dengės karštinė yra tropinėse teritorijose paplitusi liga, sukelianti didelį karščiavimą, galvos skausmus, pykinimą, vėmimą, raumenų skausmą, o blogiausiais atvejais – kraujavimą, kuris gali baigtis mirtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.