Lietuvoje – dar viena mirtis nuo gripo: per savaitę į ligoninę paguldyti 137 žmonės

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis (NVSC), Lietuvoje vasario 5–11 d. (6-ąją savaitę) sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) rodiklis padidėjo iki 1809,5 atvejo 100 tūkst. gyventojų, sausio 29 d.– vasario 4 d. (5-ąją šių metų savaitę) jis siekė 1783,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Susirgimų gripu ir ŪVKTI skaičius išliko panašus, o COVID-19 ligos – sumažėjo.

Ligoninė<br>Asociatyvinė V.Balkūno nuotr.
Ligoninė<br>Asociatyvinė V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro inf.

Feb 12, 2024, 4:42 PM

Praėjusią savaitę didžiausi sergamumo gripu, ŪVKTI, ir COVID-19 liga rodikliai buvo užregistruoti Marijampolės, Kazlų Rūdos ir Pagėgių savivaldybėse. Epideminis sergamumo lygis pasiektas 35-ose savivaldybėse (peržengta 1500 atvejų 100 tūkst. gyventojų riba). Iki šios dienos nė viena savivaldybė epidemijos nėra paskelbusi.

Atkreipiame dėmesį, kad vertinant epidemiologinę situaciją, kompleksiškai vertinami tiek gripo, tiek COVID-19 ligos, tiek kitų ŪVKTI rodikliai. Priimant sprendimą dėl epidemijos paskelbimo, būtina atsižvelgti ir į papildomus kriterijus, pavyzdžiui, ligoninių, reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovų užimtumą dėl gripo ir (ar) COVID-19 ligos.

Taip pat svarbu atsižvelgti į situaciją asmens sveikatos priežiūros, socialinės globos ir slaugos, ugdymo įstaigose. NVSC specialistai nuolat stebi situaciją, bendradarbiauja su savivaldybių atstovais, prireikus siūlo skelbti epidemiją. Sprendimą dėl epidemijos paskelbimo konkrečioje savivaldybėje priima savivaldybės meras.

6-ąją šių metų savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyti 137 asmenys: 88 vaikai (0–17 m.), 5 asmenys, priklausantys 18–64 m. amžiaus grupei, ir 44 vyresni nei 65 m. amžiaus asmenys. Intensyvios terapijos skyriuose buvo gydoma 10 asmenų, iš kurių 2 vaikai.

Užregistruotas vienas mirties nuo gripo atvejis. Asmuo priklausė 60–69 m. amžiaus grupei, turėjo lėtinių ligų, nuo sezoninio gripo neskiepytas. Šį gripo sezoną iš viso užregistruota 12 mirties nuo gripo atvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.