A. Vaitkus: savivaldybė Klaipėdos vaikų ligoninės prijungimo nesvarstys

Seimo Sveikatos reikalų komitetui pasiūlius Klaipėdos vaikų ligoninę prijungti prie Klaipėdos universiteto ligoninės, uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus tvirtina, kad jokie veiksmai dėl šių įstaigų sujungimo pradėti nėra ir sunkiai įsivaizduojama, ar apskritai tai galėtų įvykti.

Klaipėdos vaikų ligoninė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Klaipėdos vaikų ligoninė.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Arvydas Vaitkus<br>T.Bauro nuotr.
 Arvydas Vaitkus<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-03-27 15:21

Anot jo, kartą Vaikų ligoninę bandyta prijungti prie Klaipėdos respublikinės ligoninės, o dabar – prie universiteto ligoninės. Meras spėlioja, kad tokiais siūlymais sveikatos įstaigose norima užkamšyti finansines spragas.

„Aukščiausią įžūlumo viršūnę pasiekė kai kurių Seimo narių pareiškimai, kad pardavus Klaipėdos vaikų ligoninės pastatus būtų galima išspręsti tas problemas, kurios kilo dėl galimai netinkamai organizuoto Klaipėdos ligoninių sujungimo proceso.

Susidaro įspūdis, jog Seimo narių ketinimai prijungti Klaipėdos vaikų ligoninę prie universiteto ligoninės turi vieną tikslą – išparduoti turtą ir gautas pajamas investuoti į ligoninės atgaivinimą“, – pranešime teigė miesto meras.

Po viešai nuskambėjusių siūlymų Klaipėdos vaikų ligoninės bendruomenėje kilo įtampa dėl nežinios. A. Vaitkus trečiadienį prieš darbo pradžią susitikęs su medikais pažadėjo atstovauti jų interesams.

Klaipėdos vaikų ligoninės vienintelė steigėja yra Klaipėdos savivaldybė. 2023 metų balandžio mėnesį buvo užbaigtos pustrečio milijono eurų kainavusios naujos poliklinikos statybos. Atvėrus duris moderniai poliklinikai, 2023 metų gruodžio mėnesį buvo pradėta Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus renovacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.