Dėl vienos klaidos maudynės vonioje paauglei baigėsi tragedija

Kaip ir dauguma žmonių, tikriausiai telefoną visada turite po ranka. Tačiau per stiprus prisirišimas prie telefono gali turėti tragiškas pasekmes, rašė womenshealthmag.com.

 Vonioje nereikėtų naudotis elektros prietaisais.<br> 123rf.com
 Vonioje nereikėtų naudotis elektros prietaisais.<br> 123rf.com
 Paauglė mirė naudodamasi telefonu vonioje. Vertėtų visus elektrinius prietaisus laikyti kuo toliau nuo vandens šaltinio.<br> 123rf.com
 Paauglė mirė naudodamasi telefonu vonioje. Vertėtų visus elektrinius prietaisus laikyti kuo toliau nuo vandens šaltinio.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 22, 2017, 12:29 PM, atnaujinta Jul 22, 2017, 12:58 PM

Paauglė iš Teksaso mirė naudodamasi telefonu vonioje. Jos šeima prabilo apie šį įvykį tam, kad užkirstų kelią panašiems atvejams.

14 metų Madison Coe buvo nukrėsta elektros srovės, kai maudydamasi vonioje sugalvojo paiimti į rankas telefoną. Manoma, jog telefonas tuo metu krovėsi arba mergina bandė jo kroviklį įkišti į elektros lizdą. 

„Ant jos rankos, kuria ji tikriausiai pagriebė telefoną, matėsi nudegimų žymės. Būtent dėl to supratome, kas atsitiko.

Norime, kad ši tragedija būtų perspėjimas kitiems. Negalima naudotis besikraunančiu telefonu vonioje.",— pasakojo merginos motina.

Tikriausiai ir patys suprantate, jog elektra ir vanduo nėra gera kombinacija, tačiau kartais labai lengva tai pamiršti, ypač skubant atsiliepti į skambutį. Toks neapdairumas gali kainuoti gyvybę.

„Visi elektroniniai prietaisai — plaukų džiovintuvai, garbanojimo žnyplės — privalo būti laikomi kuo toliau nuo vonios ir dušo. Elektros šoko metu žmogaus kūnas veikia kaip laidininkas elektros srovei. Ši srovė gali nukeliauti tiesiai į širdį ar centrinę nervų sistemą ir tai gali būti mirtina.",— perspėjo moterų sveikatos ekspertė, gydytoja Jennifer Wider.

Suprantama, jog telefonui suskambėjus pagunda jį paimti į rankas itin didelė. Smagu socializuotis ir palaikyti ryšius su draugais bei artimaisiais, tačiau sveikata ir gyvybė svarbiau. Geriausia būtų palikti telefoną už vonios kambario durų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.