Iš smalsumo atliko DNR testą – rezultatas gyvenimą apvertė aukštyn kojomis

„BBC News“ pranešė, kad 2017 metais amerikietė Kelli Rowlette, nusiuntusi savo DNR pavyzdį Ancestry.com genealogijos svetainei liko sukrėsta. Mat rezultatai parodė, kad ji nieko bendro su savo tėčiu, kuris ją užaugino, neturi, rašė iflscience.com.

 DNR testas atskleidė paslaptį, kas iš tiesų yra moters biologinis tėvas.<br> 123rf.com nuotr.
 DNR testas atskleidė paslaptį, kas iš tiesų yra moters biologinis tėvas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2018, 10:40 AM

Kelli papasakojo, kad jos tėvai išsiskyrę, bet tai, ką sužinojo pribloškė ją. Manė, kad čia yra įsivėlusi klaida. Duomenys parodė, kad iš tikrųjų moteris yra susijusi su gydytoju, kuris jai prieš 36-erius metus padėjo ateiti į šį pasaulį.

Kai Kelli ataskaitoje pamatė Geraldo Mortimerio vardą, nežinojo kas jis toks ir tai ją suglumino.

Pagaliau gimimo liudijime šis vardas buvo įtrauktas kaip gydytojo, kuris padėjo jai gimti. Ši žinia taip pat šokiravo ir moters tėvus.

Jos advokatas siekia patraukti ginekologą, su kuriuo moters tėvai konsultavosi, į baudžiamąją atsakomybę už sukčiavimą, medicininį aplaidumą bei sutarties pažeidimą.

„Idaho Falls“ Akušerijos ir ginekologijos asociacijos nariai, kurie kartu dirba su Geraldu Mortimeriu, teigė, kad žinojo apie jo netinkamą elgesį.

Anot teismo nagrinėjamosios bylos advokato, porai buvo sunku susilaukti vaikelio dėl vyro nevaisingumo ir moters gimdos problemų.

Dėl šios priežasties pora nusprendė pasinaudoti dirbtiniu apvaisinimu, kurio metu naudojama 85 proc. vyro spermos ir 15 proc. donoro.

Jie norėjo, kad donoras būtų universiteto studentas, turintis gerų fizinių savybių. Tačiau panašu, kad gydytojas nusprendė panaudoti savąją spermą be tėvų sutikimo.

Gydytojas žinojo, kad Kelli yra jo biologinė dukra, bet nieko šeimai nesakė.

Po teismo proceso moters šeima nusprendė persikraustyti į kitą valstiją. Ši žinia, jog daugiau negalės pamatyti dukros, net pravirkdė Geraldą.

Be to, po Kelli gimimo 1981 metais, jos tėvai susilaukė sūnaus be jokios medicininės pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.