Kroatijoje dvynukės gimė skirtingais metais: viską lėmė vos kelios minutės

Kroatijoje gimusios dvynukės ne tą pačią dieną švęs savo gimtadienius ir jų net gimimo metai ne tie patys, mat mergaitės gimė vos minutės skirtumu, bet skirtingais metais, trečiadienį pranešė ligoninė.

Kroatijoje gimusios dvynukės ne tą pačią dieną švęs savo gimtadienius ir jų net gimimo metai ne tie patys.<br>123rf nuotr.
Kroatijoje gimusios dvynukės ne tą pačią dieną švęs savo gimtadienius ir jų net gimimo metai ne tie patys.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2024, 1:12 PM

Viena mergaitė gimė gruodžio 31 d., 23.59 val. vietos laiku, o kita – praėjus minutei po sausio 1 d. vidurnakčio. Abu kūdikiai gimė pajūrio miestelyje Splite.

„Tai tikrai neįprasta“, – vietos žiniasklaidai sakė ligoninės perinatologijos skyriaus vedėjas Damiras Roje.

Jis pridūrė, kad skirtingomis dienomis gimusių dvynių būta ir anksčiau, bet tai pirmas kartas jo profesinėje karjeroje, kai dvynukės gimė skirtingais metais.

Nedidelis skirtumas reiškia, kad šeima švęs vienos mergaitės gimtadienį Naujųjų metų išvakarėse, o kitos – Naujųjų metų dieną, sakė jis.

Šis atvejis nėra vienkartinis – kasmet ligoninės iš įvairių pasaulio šalių praneša sulaukiančios tokio išskirtinio gimimo.

Įdomiausia, kaip tai būtų vertinama Lietuvoje, kur vaikai į darželius ar mokyklas priimami pagal gimimo metus, taip klasėje tarp vyriausio ir jauniausio atsirandančio be kelių dienų metų skirtumo.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.