Kviečia į paramos žygį pajūryje, kurio tikslas padėti mamoms, išgyvenančioms motinystės melancholiją

Rugpjūčio 19 d. pajūryje įvairių miestų ir miestelių žmones suburs pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas paramos žygis „Vienu ritmu“. Šio žygio tikslas – prisidėti prie socialinės iniciatyvos, skirtos padėti mamoms, išgyvenančioms motinystės melancholiją.

Žygis prasidės prie Olando kepurės.<br>Lrytas.lt nuotr.
Žygis prasidės prie Olando kepurės.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Mamos linija“

Aug 7, 2023, 12:13 PM

Ne pelno siekianti organizacija „Mamos linija“ ir Vilniaus žygeivių klubas žygio dalyviams paruošė ypatingą pėsčiųjų maršrutą. Maršrutas ves Baltijos pajūriu ir palies išskirtinius Karklės (Klaipėdos raj.) ir jos apylinkių objektus. Žygis prasidės jūros vaizdais, stebimais nuo garsiojo Olando kepurės skardžio ir toliau tęsis pro Kukuliškių piliakalnį, Plazės ežero paukščių stebėjimo bokštelį bei ekologinį, gražiomis panoramomis garsėjantį, Litorinos pažintinį taką.

Apie žygio idėjos gimimą dalinasi „Mamos linija“ įkūrėja Dalia Tija Šilė: „Ne paslaptis, kad pačiai teko išgyventi motinystės melancholiją (angl. baby blues). Ir nors pasidomėjusi apie tai daugiau supratau, jog mano išgyvenimai laikini, socialinio ryšio – pokalbio, palaikymo – sunkiomis emocinėmis akimirkomis labai trūko. Būtent todėl „Mamos linija“ išskirtinumas yra buriama bendruomenė, kuri galėtų susitikti ne tik puodeliui kavos, ne tik užsiėmimuose su specialistais, bet ir tokiuose laisvo formato renginiuose, kaip šis žygis, kur galima ne tik smagiai praleisti laiką, pasirūpinti savo fizine bei emocine sveikata, bet ir užmegzti naujų draugysčių. Tiesa, norime pabrėžti, kad žygis skirtas visiems – tiek mažiems, tiek dideliems.“

Paramos žygis siekia ne tik suburti dalyvius pabūti gamtoje, bet ir suvienyti bendram tikslui. Už paramos žygio bilietus surinktos lėšos bus skiriamos VšĮ „Mamos linija“ iniciatyvai „Padovanok mamai skambutį“. Ja siekiama paramos linijoje įdarbinti psichologę, kuri telefonu išgirs kiekvieną mamą, auginančią naujagimį ir patiriančią motinystės melancholiją.

„Šiuo metu į Liniją besikreipiančios mamos sulaukia pagalbos el. paštu, bet gauname daug užklausų dėl emocinės paramos telefonu. Mūsų mamos savanorės neturi galimybės operatyviai atsiliepti į skambučius, kadangi pačios augina mažylius, todėl ieškojome alternatyvos ir priėjome sprendimą, kad reikalinga psichologė, kuri galėtų budėti prie telefono. Tačiau tam reikalingos lėšos. Taip ir kilo mintis dėl paramos žygio, kurį mums mielai sutiko organizuoti Vilniaus žygeivių klubas. Įsigytų bilietų pelnas keliaus psichologės atlyginimui 1 metams.“ – apie iniciatyvą dalinasi D. T. Šilė.

Žygiuoti kviečiami visi, norintys pasigrožėti pajūriu ir prisidėti prie socialinės akcijos. Daugiau informacijos „Mamos linija“ Facebook puslapyje www.facebook.com/mamoslinija.

VšĮ „Mamos linija“ – tai pirmoji paramos linija Lietuvoje, skirta padėti mamoms, išgyvenančioms motinystės melancholiją ir ieškančioms emocinės pagalbos anonimiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.